Gamó1 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 66
Sziasztok, próbáltam, csalódtam.

Vagyis nem, mert bejött, amire számítottam, a Railsim a maga gagyi grafikai színvonalán élvezetesebb.
Grafika:
Leszámítva, hogy 3D, nem vágódtam hanyatt tőle.
Minden fullon volt a beállításoknál, mégis úgy tűnt, mintha Csernobil környékén vonatoznék.
Az állomások környéke még hagyján, de a nyílt pálya... A szokásos lap a pálya körzete.
A Railsimben felismerhetően meg lehetett csinálni a magyar pályákat... itt nehezebb lenne...
Játszhatóság:
Gagyi...
Nekem az tetszik a legjobban, hogy a menetet felkapcsolva egyből megjelenik a vonóerő legalább fele, a mozdony úgy gyorsít mint egy Forma-1es kocsi, fékezésnél semmi fékkésedelem, megnyomom a vészfékgombot, egyből fullon a fékhengernyomás...
Nagyon tetszetős a nyílt pályák kihaltsága jelzők és hasonlók terén.
A játék elején ráállok a pályasebességre, és azzal végigmegyek. Semmi lassújel, ív miatti lassabb haladás, semmi.
Voltak olyan ívek, amibe olyan sebességgel haladtam be, gondoltam, ha itt nem siklik, sehol. Átment...
Ja, persze a km-óra MPHban mutat amit nincs kedvem konvertálgatni egy cédulán, hogy azt nézegessem.
Karos jelzők (orient):
véletlenszerűen hol a vágány bal, hol a jobb oldalán, hol egy vágánnyal odébb (!).
Felsővezeték:
felülnézetből néztem a vonatot, és megállapítást nyert, hogy Billyék felfedezték a "többszörös cikcakkot". :-)))
A cikcakk egész korrekt lett, a bibi, hogy nem csak a felfüggesztéseknél törik hanem köztük is, 2-3 helyen...

Összefoglalva:
Tényleg baromi unalmas. Én kb. 10 perc után meguntam.

Az engine a szokásos MS gagyi: erőmű kell hozzá, és cserébe nem lehet rajtavizuálisan önkielégülni... :)))
Cel466, 256m RAM, V3 2000, időnként beszaggat 800x600, full-on...

Railsim-et 3D-ben!!!!!!!

Gamó1