Nu asszem itt nekem elég is volt, amit olvastam, magáért beszél ...
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, rengeteg tapasztalatot gyüjtöttem, és levontam a konzekvenciákat. Ugy érzem, most kell abbahagynom, mivel ez a vita átment személyeskedésbe, és nem az autok mivoltát vitatjuk mostmár, hanem a tulajokat, és ez véleményem szerint igencsak elhibázott lépés. Sajnos ez a topic átment, a "hogyan fikázzuk az amerikai autokat sz*rrá, és hogyan parasztozzuk le a tulajaikat, mert ilyen autojuk van, és még merik is szeretni, megvédeni. Ráadásul nem ismerik el ennek/annak a másik márkának a felsőbbrendüségét, az ocska amerikai autokkal szemben.". Rájöttem, hogy nem kivánom tovább megpróbálni megértetni az emberekkel, hogy ha normálisan hasonlitjuk össze (tehát nem 20-év eltéréssel) az amerikai autok egyes (! NEM AZ ÖSSZES, akárcsak nem az összes europait) autoikat pl. a Németekkel, akkor igencsak versenyképesek tudnak lenni, még itt Europában is. Továbbá szomorú, de ez nagyban köszönhető itt Europában a teljesen Németcentrikus újságirásnak, és az abszolut amerikai autokkal szembeni ellenszenvnek/előitéleteknek, ami legfőképpen a tudatlanságból fakad. Sajnos az utobbival, nap-mint-nap találkozom az utakon. Különben megjegyzem, nem csak az amerikai autokkal állnak igy, hanem a Japán gépek közül is néhánnyal. Továbbá azért, hogy fair legyek, el kell ismernem, hogy rengeteg objektiv irást is olvastam (pl. fargo, és egy bizonyos pontig bmw001 is). Ezért szeretném nekik is megköszönni, ezeket a véleményeket, ugy érzem, sokat tudtam meg az irásaikból is. Elismerem, voltak adatok amit rosszul, vagy egyáltalán nem tudtam. Viszont ami megfogott, hogy tényleg objektiven leirták, hogy igen, ezért jobb, és ezért rosszabb, és nem kategorikusan kijelentették (mint a többség), hogy az amerikai auto egy sz*r ! Mert csak ! Elismerem én sem vagyok elfogulatlan, ugyanis én is imádom ezeket az amerikai gépszörnyeket. Viszont én (és itt legalábbis a tulnyomo többsége a többi "amicaros") hozzászolásainknak nem azzal indult, hogy a "Te autod szarabb mint az enyém, és ezt vedd tudomásul" hanem először megpróbáltunk reagálni, úgy, hogy értse meg, ezek a gépek nem szarok, és értse meg, nem jobb egyes amicaroknál egyes EU márkák. Viszont ezen sajnos egyesek megsértődtek és rögtön támadtak minket, igy végül elfajult a dolog. Igen, Mi is emberek vagyunk, és sajnos mi is ugyanugy tudunk megsértődni, ha valaki leszol minket, mint más. Én személyszerint akkor csatlakoztam be a vitába, amikor már ott tartottunk, hogy nem a kocsi a rossz, hanem a tulaj a "hülye". Már régen rájöttem, hogy itt Europában nem lehet, és nem is érdemes meggyözni senkit arrol, hogy ezek igenis jó autok ...
Sajnos szomoruan tapasztaltam amig egyesek azért harcolnak, hogy másokra is ráerőszakolják a saját auto márkájuknak a legjobbságát, ahogy tudnak harcolnak az ellen, hogy mi elfogadtathassuk az emberekkel az amerikai autok létjogosultságát ezen a kontinensen, vagy ha jobban tetszik, ezen a piacon. Ez sajnos EU szinten is jellemző, ugyanis még itt M.O.-n is egy amerikai auto behozatalát súlyos 150 vagy talán még több százalékos vámmal büntetik. Különben az EU is elismerte, hogy azért sújtja ilyen magas vámmal ezeket a kocsikat, ugyanis félnek Ők is, és az EU autogyártok is, hogy ha azok is vámmentesen jöhetnének be, akkor nem tudnák eladni pl a Golfokat a reális árának a háromszorosáért, és akkor mi lenne Europával ...
Ami továbbá szomorú, hogy úgy támadnak egy olyan világot, hogy cikkekre hivatkoznak, mert ez ezt mondta, meg az azt irta, és külön hozzáteszi, hogy ez nem az Ő véleménye, hanem ezt irták mások ... Viszont tapasztalatuk ezekkel a gépekkel egyenlő a nullával. ;-(
Kedves Boró12 és Gilbert !
Nagyon köszönöm az irásaitokat, nagyon jó volt olvasni őket, jó látni, hogy vannak emberek akiket nem vakitott meg a divat és ez az eszméletlen propaganda, ami mostanában jellemző. Véleményem szerint azok, akik tudatosan kötözködnek, azok szórakozásból teszik, mert unatkoznak. Legalábbis remélem ... Az kifejezetten megnevettetett, hogy voltak olyanok, akik megpróbálták ránkbeszélni, hogy az az autonk amivel mi mindennap megyünk/mentünk, igenis nem tudja azt, amit mi mindennap megcsinálunk vele, ugyanis azt irta egy okostojás, hogy azt márpedig nem tudja. ;-) Ergo, nem is csinálhattuk meg. ;-) Ezek véleményem szerint csücsüljenek csak nyugodtan a csodaautoikban, és csakhogy nyugodtak lehessenek, nyugtatgassák csak magukat azzal, hogy nem kell félniük egy ilyen autotol, mivel ezekre ugyis azt irták, hogy ez nem tudja azt. Ha meg mégis találkoznak ilyenekkel és látják a saját szemükkel, hogy igenis megcsinálja az az amcsi "roncs" azt, amitől féltek, és amire azt irták mások, hogy erre képtelen, akkor majd hajtogassa csak nyugodtan magában, hogy "ez nem történt meg, ez nem történhetett meg" ...
Köszönjuk azokat a véleményeket, hogy mi elvakult amerikai auto-fanatikusok vagyunk ! Ez akármilyen nevetségesen is hangzik Nektek, nekünk nem szégyen, hanem öröm, dicséret !
Végülis szeretném leszögezni, hogy közülünk SENKINEK nincs semmi baja az Europai/Japán autokkal (és ezt szerintem bátran állithatom a többi itteni amiautos nevében is, ugyanis az irományaik alapján erre a véleményre jutottam ÉN), ezt viszont nem állithatjuk a másik félről az amerikai autokkal kapcsolatban. Én spec szeretem az EU/JP autokat is, de engem ezek az autok nem izgatnak fel ... (természetesen kivétel, Ferrari, Lambo, Aston Martin, stb ...) Viszont ettől függetlenűl egyikünknek sem áll szándékában ezeket szapulni, és főleg nem a márka létjogosultságát megkérdőjelezni.
Elnézést, hogy hosszúra sikeredett, de még mielött befejezném az ezzel a vitával kapcsolatos irásaimat, ugy éreztem, hogy jobb lenne tisztázni ezeket, és talán sikerül ugy fogalmaznom, hogy mások is megértsék, hogy mi itt miért és miről is irogatunk.
További jó irogatást,
Üdv
iNTi