naiv Creative Commons License 2001.06.09 0 0 940
Topic off

1.
Nos én is KISZ tag voltam,de az akkori szabad választásokon fels em merült bennem, hogy Kádár bácsira szavazzak. Szavazócédulámat általában nagy átlós keresztek és a lapra ráírt erőteljes rendszerkritikák jellemezték.

Ezt hívták passzív ellenállásnak. Másra ugyanis nem volt lehetőség, mert el vitt volna a titkosrendőrség, mint ahogy március 15.-én a semmiért nagyon sokakat elvitt... a semmiért.
Hiszen keveseknek volt Pető papája és kevesen voltak Demszkyk is akik megegyeztek a titkos rendőrséggel és onnantól már nyugodtan szamizdatolhattak...

2. A pozitív irányú változás mindenkinek engedélyezve van.

Kövér szegénynél valamivel jobbhelyzetben lévő parasztcsládból jött, akit kuláknak minősítettek, ezzel együtt iskolái elvégzésében támogatást kapott származása miatt.
De később "rájöttem ezek folyamatosan hazudnak, palira vesznek" mesélte nekem és ahogy egyre többet foglalkozott a politikával egyre jobban látott bele a kommunizmus undorító posványába, nyílt ki a szeme - Orbánnak is kellett néhány lecke Antall ideje alatt, meg egy Fodor Gábor a Fideszben, meg egy Pető-Bauer féle SZDSZ, fungálás közben, hogy lássa merre hány méter.

94-ban már csak annyit mondott, választási eygüttműködést kötöttünk az SZDSZ-el ezért ezttartjuk, bár ez sokba kerül a Fidesznek, de az együttműködés csak a valsztásokig szól....

És ezt tartotta, majd utána sürgősen leválasztotta a Fideszt az SZDSZ-ről és a Fidesz arculata azt hiszem markánsan megváltozott. Ezt hívják politikai fejlődésnek. Ö sem otthonról hozta ezt, csak ahogy belelátott a dolgokba, bár a június 16-i beszédig már sok minden megérett benne.

Hogy hogy a beszédet nem Demszky nem Pető tartotta (Bauer)?

P.S.
Mivel apámnak komcsi/ÁVH üldözés miatt "disszidálnia kellett" én otthonról eléggé képben voltam, beléptem a KISZ-be, mert anélkül igen nehéz lett volna diplomát szereznem...
De a pártot már ki bírtam kerülni, pedig erősen unszoltak: legyél te is sáros, ne csak én...

Közeli hozzátartozóm apját 56-miatt koncepciós perben kivégezték, mégis KISZ-be lépett, mert nem akarta megtenni azt a szívességet a rendszernek, hogy ne legyen diplomás antikommunista

Nos Mivel a csapat nyerésre áll, most jött a "betelepítés duma" a mediából (bosszantó lehetett a sor a Vörösmarty téren, este 11-ig...

Előzmény: stephanus (939)