Kedves Patafizikus,
Kikből állna az a bizonyos bizottság?
Ez a cikkben is szerepel, nem?
Kiemelkedő értelmű és műveltségű filozófusokból és genetikusokból. Nyilván olyanokból, akik mentesek a demokratikus, humánus, liberális..stb eszméktől való fertőzöttségtől:-)
Honnan vennék az embereszményüket?
Platón nevének többszöri említése kapcsán én úgy gondolom, hogy itt nem egyfajta embertípus-eszményről van szó, hanem egy kasztrendszernek megfelelően többféle tenyésztendő típusról. Így tehát nem igaz az sem, hogy csupa antiszociális lényeket nevelnének ki. És abba a tévedésbe sem kéne beleesni, hogy az eszményi típus esetében egyforma klónokról lenne szó.
Elhiszem én, hogy össze tudnának rakni egy olyan testet, amely tökéletes, minden betegségnek ellenáll, minden sportban rekordot javít, de ez még csak a test.
...
Mi a biztosíték arra, hogy nincs közöttük olyan, akire egy nyakkendő kiválasztását se lehetne rábízni, borzalmas ízlése miatt?
Az első mondatod alapján, mintha nem hinnéd, hogy nagyrészt a genetikai adottságok határozzák meg a mentális képességeket is. Ha nem függ a genetikus adottságoktól, akkor szerinted nyilván a neveléstől függ minden, így az ízlés is. Akkor viszont elég értelmetlen föltenned ezt a nyakkendős kérdést, nem gondolod?
Ennek a munkának több köze van a művészethez mint a tudományhoz, és nem biztos, hogy földi embernek való feladat.
Igaz, mi csak emberek vagyunk, nyilván nem menne olyan símán és könnyen a dolog, ahogyan azt elképzeljük, de a jelenlegi korcsosodásnál szerintem pozitívabb irányba vezetne.