Érdekes amit mondasz. Anyukádnak igaza van. Szerintem is aki sír annak könnyes a szeme. Szvsz. enyhe túlzás, hogy az egyik leggazdagabb réteg., így születnek a rémtörténetek, illetve a népies mesék. Ismeretségi körödet magad választottad, tehát nincs miért panaszkodnod.
Azzal is 1-t értek, hogy mindenki mélyedjen magába. Persze, ha általánosítasz, akkor neked is magadba kell szállni. Gondolod, hogy abnormális dolog, ha valaki dolgozik és azért +kapja ami jár neki???
Arra gondoltam, egy pillanatra, hogy te is a reprivatizáció pártján állsz. :))
Van nekem is ötletem, miután visszaadták az államnak utána a betegek menjenek gyógyfüvet szedni. És a Te államod szétoszthatja ismételten, de már azok között akik szimpik.
Nem csak állítólag, hanem a valóságban is valóban jól ment a főniciaiknak,
nem is volt kamarájuk.
Én még nem láttam olyan gyógyszertári dolgozót akinek koldulnia kellene. Viszont gondolj csak bele, ha egy patikának mondjuk van 5 mFt forgalma
akkor annak az árrése jelenleg kb 17-18%. Ha jól számolok akkor akkor ez optimális esetben 900 eFt. árrést jelent. Na már most, kell úgye 4,1 mFt, hogy tudjon venni gyógyszert. Csak azért, hogy legyen mit eladni. A gyógyszert ha eladja akkor, kb 4-6 hét múlva a TB.-től is megkapja az árát. Ha nincs elég pénze akkor kér, ha kap a banktól egy kis forgóeszköz hitelt, persze milyen jó lenne most a Princz :)). Annak a kamata persze csökkenti az árrést, na de oda se neki.
Szóval marad neki kb. 900 eFt. Ebből kifizeti a béreket. Ilyen forgalaom mellet van neki 1 gyógyszerésze, ez annyi mint kb. 100-150 eFt netto
, mert úgye a gyógyszergyárak elszívták a munkaerőt, jó fizetéssel. Befizeti utána a járulékokat kifizeti a villanyt, biztosítást és a többi dolgozóját na most ha marad még a saját fizetésén kívül is akkor azt visszaforgatja gyógyszerbe.
Persze ez arról szól akinek 5 mFt. a forgalma ha több akkor is csak akkor jár igazán jól ha 15 mFt felett van a forgalma.
Szóval ha ebből az árrésből akarunk elvenni és csak havi 500 eFt marad árrésként akkor, ha számolsz kiváncsi vagyok mire jutsz. :)))
Ja és elfelejtettem mondani, hogy az EU. országokban a gyógyszereken az árrés 25 - 40 %.