trueblod Creative Commons License 2001.06.07 0 0 30
Üdv Oncognito!

A fekete-fehér már rég a múlté... mostanság szinesedik a világ *-))) én csupán megpróbáltam(ok) felvetni egy igen nehéz, veszélyes, de szerintem járható lehetőséget, amit mérlegelve könnyebben juthatnánk előre...
Könnyen tűnhet úgy, hogy hódolok a legújabb "jobboldali divattrendnek", de valójában nem erről van szó...
Abból amit írtál arra következtetek, hogy nálad egyfajta apokalipszissel érne fel ha a mostani "demokráciát" (amit mellesleg szintén okos emberek irányítanak, csupán ők vannak annyira okosok, hogy ne látszanak) felváltaná egy olyan - szintén humánus - rend, amelyben mindenki érdeme szerint részesül a feladatokból és természetesen a javakból is... azt hiszem ez lenne a demokrácia és még egy másik rendszer lényege is nemde? Együtt előre a közért? Nemde?

Az esélyegyenlőség már a fogantatás pillanatában megszűnik... tehát ezt nem érdemes belekeverni...

A józan ész kitartó harca pedig sosem vezet mejd győzelemre, ha a józan ész nem vállalja fel a saját gondolatait...
...szerintem már te is elgondolkodtál ezen... ha nem tetted volna, nem lennél itt... az út amit Te választottál kétségkívül nemesnek tűnhet, de ugyanakkor a legkényelmesebb is... várunk állunk és majdcsak egyszer valaki csinál valamit...
..ettől függetlenül el kell ismernem ennek az álláspontnak a létjogosultságát... ez a befutottak, megállapodottak álláspontja ami kényelmes statikus, csak néha idegesítő, mikor betonozni akar.. bebetonozni mindent a "majd a következő generáció tesz valamit" jeligével... szép és jó, de a következő genereáció befutottjai majd tovább betonoznak, mert nekik ez így jó...

sebaj, nemsokára én is megállapodok majd, lehet, hogy akkor már másképp beszélek, mert van igazság az egyéni érdekek szerinti osztályozásban, de addig még lázadok egy kicsit, így öregesen...

*-)))

tisztelettel:

trueblod

Előzmény: oncogito (29)