free spirit Creative Commons License 2001.06.05 0 0 17
Kedves DcsabaS!

Az élőlények NEM alkalmazkodnak mindenhez, mert hiszen pl. ki is halhatnak "időnek előtte".

Oké. Úgy értettem, hogy megpróbálnak mindenhez alkalmazkodni. Enni kell. Ha nincs elég eledel a vadonban, pl. emberi hulladékot eszik, stb. stb.
Vegyük pl. a lábakat. Ha valaki sokáig kórházi ágyban fekszik, utána megint "be kell járatni a lábát", mert a használat hiányában a lábak elvesztik a 100%-os funkcionálási képességüket.

Ha mondjuk valaki egy életen keresztül ágyban feküdne, a lábai szinte teljesen használhatatlanná válnának. Legalábbis egy időre.
Szerintem ugyanigy van ez mindennel. Ahol pl. megégettük magunkat, a bőr másképp forr össze, és sokszor érzéketlenné válik.

A gének ezt természetesen nem veszik rögtön át, de mondjuk, ha valami folytán az egész emberiség ágyban (vagy tolókocsiban) töltené az életét, pár 1000 év múlva - szerintem - az emberek már eleve csökevényes lábbal születnének.

A szervezet akkor termelhet "előrelátóan" pigmenteket a napsütés ellenében, ha ez a viselkedési forma már a génekben kódolva van. Ez a kód azonban evolúció útján kerülhetett bele, vagyis úgy, hogy aki ilyenre (mutáció révén) szert tett, az szaporodási előnyben lett a többiekkel szemben.

Tudom, hogy ez a hivatalos álláspont, de énszerintem Afrikában soha nem voltak szőke emberek. Mivel - Darwin szerint - a majomtól származunk, Afrikában a majomból egy sötét bőrű emberfajta alakult ki, mig messze északon, ahol felesleges lenne a sok pigment, szőke és kék szemű. Ez persze millió évek alatt történt.

Hogy ezt alátámasszam, szeretném megjegyezni, hogy ha a mai szaporodást vesszük alapul, pár millió éve nem is lehetett olyan sűrű a népesség, hogy ide-oda vándoroltak volna a sötét és világos bőrű emberek.
Ez a vándorlás viszont szükséges lett volna ahhoz, hogy kevert - szőke és fekete - emberek létezhettek volna Afrikában.

A természetes kiválasztódás természetesen létezik, de viszont az egyedek génje is változik. Hiszen ha nem változna, hogyan létezne egyáltalán Darwin evolúciója?

Előzmény: DcsabaS_ (15)