Ciao tutti,
Gyömbér! Azt hiszem Te irtál arról, hogy keményedsz! Ezzel vigyázz, és szólj az orvosnak! Valamennyi keményedés a végefelé normális (azt mondta nekem a doki, hogy cca. 5-10 naponta), de több nem. Ha nagyon elfajul, beindithatja a szülést, vagy ha amúgy is nagy a pocak és túlfeszül a burok, egy nagyobb keményedés alkalmával megrepedhet. Én nagy szakértő vagyok, mert emiatt három magnéziumkúrát kaptam a kórházban (az 5. hónaptól keményedett, gyakran napi 30-40-et is), napi 6 Magne B6-ot nyomattam és befeküdni is koraszülés-gyanúval kellett, mert akkor már folyamatosan keményedett.
Ágytéma.
Ha adhatok egy tanácsot: ne vegyetek kicsi ágyat, még akkor sem, ha csábitóan aranyos, bölcsőszerű. Mi mindkét ágyat kaptuk, nem egyformák: az egyik 70szer 140es, a másik valamivel kisebb, mint a 120szor 60as szabvány. És mi történt: vehetünk ágyat, mert a kisebbikből kilóg Emese keze. Hanyatt fekve alszik, teljesen széttárt karokkal és a kézfeje kivül van a rácson. Szóval 5 hónaposan kicsi lett a pici ágy. Persze el lehetne altatni benne még sokáig, de kényelmetlenül szorongana.
Lepedőnek tényleg jobb a pamut, mert a pici babáknak nagyon érzékeny a bőre, még akkor is, ha ez a fajta frottir nem azonos a törölköző anyagával.
Ezt elküldöm, aztán folytatom.