nachson Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1935
Mi volt a legemlékezetesebb Ákos koncertetek? És miért?

Nekem kicsit nehéz a választás, sok koncerten voltam, bár sokat sajnos ki is hagytam. Ennek ellenére a toplistámon három koncert is ott van a csúcson.

Egyik a '97-es Beavatás Nyári Turné siófoki koncertje augusztus 9-én. Nekem ez volt az első Ákos koncerten, azelőtt totál nem voltam benne ebben a zenében. Még erre a koncertre is úgy mentem le, hogy kb 5. dal volt, amit ismertem. Jó kis (hatalmas) esővel indított a délután, tartott este 5-ig, csak késve kezdődött a koncert. De valami fergeteges hangulat volt. Itt hangzott el utoljára a 7 másodpers és A Szem szóló verziója, Kentaur nélkül. Emléxem, Ákos így kezdte a koncertet: "Jó estét Siófok! Ma nem lesz Esőkirály!" Nagy élmény volt. Ekkor ragadott meg Ákos zenéje, azóta vagyok rajongó.

A második igazán emlékezetes koncertem a 2000. június 10-i békéscsabai koncert volt. Nagyon jó volt, BS-nyi töme, de nem holmi vidéki stadionban, hanem a szabad ég alatt. És itt ment le először a Keresem az utam, hatalmas sikerrel persze.

A harmadik pedig a minikoncert volt a Pesti Est Caféban, 2000. október 4-én. Szerencsém volt és bekerültem azon kevesek közé, akik ott lehettek. Furcsa volt a jól megszokott dalokat angolul hallgatni. És még egy érdekesség. A Keresem az utamat eddig kétféleképpen adta elő Ákos: akusztikus gitár (Jamie Winchester) + cselló kísérettel, illetve a Lepe-féle remix berockosított verziójaként. Ellenben a minikoncerten a Damned a stúdióverziót idézte hangzásában.

Ezek voltak számomra a legemlékezetesebb bulik, noha az összes többire is élénken emlékszem.

Apropos: Nem volt valaki a londoni koncerten? Mi volt a dalok listája?