vinettu Creative Commons License 2001.05.30 0 0 52
Mongoose

Hogy tudd kivel állsz szemben: a netmanian és a terminal-on "gabe"-ként ismernek...
Úgy hiányoztál, hogy utánad jöttem vitázni.

Na, de térjünk a lényegre. Mint azt Te is jól tudod legalább annyira rühellem a Skoda-t mint a Rönót, de ebbe most nem megyek bele. Viszont amit még ezeknél is jobban rühellek, az a reakcióval teli indulatos hozzászólástömeg, a másik fél legyalázása primitiv, tudatlan módon.

Döntsd el miről is nyitottál topic-ot. A Sedan-ról vagy az 5 ajtós ferdehátúról?

Ugyanis amikor az árat kell emlegetni akkor Sedan árát mondod, amikor meg csomagtartóméretet, akkor meg 5 ajtóst. Mikor melyik jobb neked ugye?

Tény, hogy a Punto motorja a vezérlés miatt korszerübbnek mondható, jobban gyorsul vele a könnyebb kaszni és kevesebbet is fogyaszt az emltettek miatt. De ez még nem elég az autozáshoz. Azt a majd 18 %-al több nyomatékot OHV vezérlés ide vagy oda, érezni.

Én vezettem mindkettöt. A 60-as ELX Punto-t és a 68 lovas Fabia Comfortot. Ha nem ismerném a motorokat és csak a tesztvezetésböl leszürt tapasztalatokat kellene figyelembe venni akkor a következöket mondanám:
- gyorsulásban érzékelhetö különbség nincs
- 4. és 5. fokozatból a Fabia észrevehetően jobban húzot alacsonyabb fordulatról
- a Punto motorja csendesebben és kultúráltabban járt minden fordulaton (kisebb rezonancia)
- a Fabia tágasabb, minőségibb kidolgozású, anyagfelhasználású

Ezek után jöhet a fogyasztás, ár, miegymás.
De nem leszarozni meg lereakcióskodni rögtön mindent ami nem Fiat....

Előzmény: Mongoose (45)