Üdv !
Bendegoose, nem mindenkinek vannak előítéletei a topic-címekkel kapcsolatban. Hiszen a hozzászólások a mérvadók és nem a cím.
Egyébként én nem hiszek a génsebészet, vagy bármely mesterséges fejlesztési kísérletekben.
Nézzük pl. az állatoknál, mit az ember tenyésztett ki, sokkal kevésbé ellenálló és életképtelen, mint a természetes szaporulat.
De igaz ez a növényekre is. A gyomnövény szinte mindent kibír, míg a génmanipuláltat agyon kell pátyolgatni.
Miért lenne ez másként az embernél? Lehet, hogy tökéletsnek születik (?), lehet hogy a jelenleg ismert betegségekre immunis lesz (?), de mi van a nem ismertekkel? Vagy ilyesmivel már utópia lenne számolni?
Az önfejlesztés, az önnevelés - szerintem ez a fejlődés útja. Lehet, hogy nem leszünk ettől tökéletesek, de a klónozás (hiszen mindenki egyformán az ideálisra törekszik) egysíkusága szerintem kihaláshoz vezethet.
Gondoljunk csak a génkezelt táplálékokra.
Túl pesszimista lennék? Nem hiszem. Hiszen az tény, hogy minden felfedezés újabb tévedést hordoz magában.
A tökéletességet célbavenni lehet, de az eléréséhez szerintem tökéletes alkotóra van szükség.
oncogito