Gyömbér!
Egy korábbi alkalommal csináltattunk videófelvételt. 1700 Ft és előre be kell fizetni az A épületben a földszinten, a lépcsővel szemben van egy pici helység, ki van irva rá, hogy pénztár.
A nyugtát odaadod az Uh-n és kész.
Ezt a garnitúra témát eléggé körbejártam. Először én is akartam varrni ágyneműt, mert hát ezeket az ún. garnitúrákat iszonyatos pénzekért mérik. A baldachint meghánytuk-vetettük és végül rájöttünk, hogy Pigletnek teljesen igaza van, azon kivül, hogy mutatós, nem sok haszna van (sőt még zavaró is lehet), ezért mi is elvetettük. Fehér kistakarót és párnát (behúzandót) a Cora-ban vettünk 1350 Ft-ért. Erre még mindig szerettem volna huzatot varrni, de körbejárva az anyagboltokat, rájöttem, egyszerűen nem éri meg az időt és a munkát. Két részes ágyneműt már 1750 Ft-tól lehet venni a Mária nagykereskedésben, de az Auchanban is 2100 Ft, szemben a Brendonnal és a Megatoys-sal. Ennyiből egyszerűen nem lehet megvarrni! Ha veszel 2 garnitúra huzatot és van még egy hálózsák is, már sok meglepetés nem érhet (mindig lesz egy tiszta). A gumis lepedőnél a védőnő azt mondta, ne a frottirt, hanem a sima pamutot válasszuk. Az Auchanban ez is 700 Ft, a többi helyen a duplája.
Fejvédőnek valószinűleg én egy egyszinű fehéret fogok venni, amit be lehet húzni valami mással, akár valami az ágyneműhöz passzolóval, vagy akár különlegessel (pl. rátétes technikával állatokat, vagy autót, házat stb. lehet rávarrni, igy még játékra is alkalmas lehet).
Viszont szoptatós párnát és flanel nyári takarót nagyon megéri varrni, ha kéred, adok majd szabásmintát. A párnánál egy régi lepedőből megvarrod az alapot, töltőanyaggal kitömöd és behúzod valami széppel.
Az anyagboltok:
babamintás anyagok elképesztő választéka van a Dekor Lakástextil boltban: Erzsébet krt. 34. (a Király és a Wesselényi között van), bár meglehetősen drágák az anyagok: 140 cm széles 1290 Ft.
A Nyugati Pu-val szemben a Váci úton van az Adidas bolt után a Fortuna textil bolt, ott olyan 850 körül vannak anyagok.
A Corvin áruházban is vannak, kb. 780 körül,
és találtam
a Rákóczi úton a Szinművészeti és a kis templom között egy picike boltocskát, nagyon klassz anyagokkal, kb. 650 Ft-os áron.
Sötétitő függönyt én is varrok: 280 széles anyagok is vannak gyerekmintásban:
a ROKA udvarban: XIV. Nagy Lajos Kir. útja a Szugló u. és az Egressy út között,
A Textilandiában: a körúton a Házasságkötő és a Király u. között az alagsori részben,
és a Brico-store-ban, valamint a KIKA-ban. A két utóbbiban még a tapétához illő textilt is ki lehet fogni.
A ROKA Udvarban van egyébként egy jó kis bababolt is.
A Textilandiában rendkivül szép, nagyon finom anyagú flanelt és ágynemű-anyagokat találtam, igaz nem gyerekmintás, hanem pl. kisvirágos, ill. pasztell elmosódó mintás. De az ágyneműanyag 220 széles, a flanel 280 széles, és mindössze 780 métere. Szerintem nagyon szépek.
Ezen kivül még falvédőt fogok varrni a kiságy és a fal közé.
Gyömbér, nálatok ki varr?
Bocsi a hosszúságért, és ha a többieket untattuk ezzel a témával.