Vgyuri
2001.05.29
|
|
0 0
883
|
BadGe
A VGS84=>WGS84 vonatkozasban igazad van, mellenyultam, pedig - tanar ur kerem, en keszultem, tessek megnezni a temaban irt tobb tucat egyeb dolgozatomat - en is tudom, hogy EGS, csak eppen, masra figyeltem, arra, hogy hogyan kellene kozreadni azokat az adatokat, amik egy embernek tobb honapi munkajaval keszultek. Egyebkent nem en voltam, hanem Kovacs Jozsef egykori valogatott ejtoernyos, jelenleg holegballonos. (Ismertebb neven Lapaj). Itt az empiria all szemben a tiszta elmelettel. Majd utana nezek, mas terkepdatumoknal a DA mennyi, elkepzelhetonek tartom, hogy ez nem az abszolut sugar, hanem a geoidsugartol, vagy az ellipszoidszugartol valo elterest adja meg, vagypedig a nagytengely es a kistengely kulonbseget. En sem ertek hozza.
Az teny, hogy ezeket az adatokat beadva Magyarorszagon 5-6 helyen 10 meteren belul volt a terkeprol leolvasott Gauss-Kruger koordinata es a GPS kijelzojen latott ertek kulonbsege, amiben benne volt a terkep, a terkepesz, a rajzolo es a nyomda hibaja is. Foldmerok szamara nem ajanlottam az ertekeket. Az ellenorzes egy 60 000 forintos Garmin12 GPS-el tortent reszben DGPS allakmazasaval, es nem 1 MFt-os geodeziai GPS-sel.
Amugy az altalam ismert Garmin kezelo programok (pl. a Garnix) csak a dx, dy, dz ertekekkel konfiguralnak, mi is ezzel kezdtuk, igy sem volt tobb 10-20 meternel az elteres. |
Előzmény: BadGe (882)
|
|