Asteriksz Creative Commons License 2001.05.29 0 0 250
Bánatos vagyok. anyátlan..

Az FKGP elnökét a kisgazda parlamenti frakció május 7-én zárta ki soraiból, a döntést azonban Torgyán nem fogadta el. A Fővárosi Bíróság - Pallag László FKGP-s parlamenti képviselő szóbeli keresete alapján a május 17-én tartott tárgyaláson - megsemmisítette a pártelnököt a frakcióból kizáró határozatot.

Áder hivatalos levélben tájékoztatta Torgyánt arról, hogy új üléstermi helyét a független képviselők között jelölte ki.

Torgyán jelezte, hogy a közleményben foglaltakat levélben megküldi az Országgyűlés elnökének, valamint a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnökének, a legfőbb ügyésznek, továbbá az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek. "Politikai pályafutásomat eddig is és a jövőben is a jogszabályok és a bírósági ítéletek feltétlen tisztelete jellemezte és jellemzi, ezért még az Országgyűlés elnökének felszólítására sem áll módomban jogerős bírósági ítélettel szembehelyezkedni" - jelentette ki közleményében Torgyán.

Előzmény: jell (249)