Mongoose!
A topicindítódból nem derült ki, hogy a Sedan verzió a célpontod.
Én az 5 ajtós verzióról beszéltem. A Puntóval való összehasonlítást 2 dolog is indokolja: 1. a Te személyes elkötelezettséged nem titok a forum olvasói körében 2. ebben a kategóriában a Punto a viszonyítási alap, mert a legtöbb teszt ezt hozza ki győztesen.
Tudomásul kell azonban venni, hogy a más szempontok is léteznek, mint a tied. Van, akinek a sedan változat (bármely típusból) jobban tetszik, mint a többi. Én személy szerint nem tartozok ezek közé, de ennek erős hagyományai vannak magyarországon. Európában ez kiveszőben van. Vannak tipusok (pl. Civic), amelyből csak néhány országba importálják a 4 ajtóst. Természetesen Magyarország ezek között van.
Majdnem minden márkánál a érvényes a Skodánál alkalmazott árképzési módszer, azaz az 5 ajtós ára + 100 - 200 eFt lesz a 4 ajtós ára, és újabb + 100 - 200 eFt lesz a kombi változat ára. A Ford rövid ideig kisérletezett azonos árral, de kudarcba fulladt. A másik stratégia a különböző karosszéria változatok más néven, más tipusként való árusítása. Ennek egyik élharcosa a Fiat.
Tehát ha ez a Topic a sedan változatok létjogosultságát boncolgatja, akkor kiszállok.
Ha azonban ez a topic a címének megfelelően a Skoda Fabia tipusának illetve azon belül a Classic felszereltségi szintjének létjogosultságát viszgálja, akkor szívesen mondok szempontokat és érveket.