Gica!
Szivből gratulálok a vastag 2 csikhoz, és csak megerősiteni tudlak: "és ez már igy is marad":)))) és @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mikor mész UH-ra?
Lucilla!
Üdv a topicon:))).
Ha az előző terhességednél valószinűleg sárgatest-elégtelenséged volt, akkor ugye most kapsz Progeszteront valamilyen formában (Duphaston, Utrogestan vagy Progesteron injekció stb.)? Ha nem, szerintem kérdd meg a dokidat, ártani biztos nem fog.
A hasgörcsökkel kapcsolatban feltétlenül orvost kérdezz meg, mert ezzel nem jó játszani, nagy a kockázat...
A szivdobogással kapcsolatban azt olvastam, hogy ez lehet velejárója a terhességnek. Nekem most kifejezetten alacsony lett a vérnyomásom, és néha nálam is előfordul ez a szapora szivdobogás, igaz már a 30. héten járunk és inkább a félidő után jelentkezett. A házidoki vagy a védőnő mindig méri a vérnyomást, igy ezzel elég hozzájuk fordulni.
Gyömbér! Én is múlt héten voltam a 30. heti UH-n, és nekem 29 hét 5 naposnak mondták a babát, 1,30 kg. Persze mindez csak becsült érték, de én is úgy számoltam, hogy van még 10 hét, ha átlagosan 20 dkg-t hizik hetente, akkor már kb. 3,30 kg lesz. Ezzel meg lennék elégedve, mert az én 158 centimhez nagyobb baba valószinűleg rögtön a császárt jelentené. Igaz nálunk a családban nem szoktak nagy súlyú babák születni. A férjem is, én is 2,90-nel születtünk.
Ne aggódj, hogy nagyobb a baba, mert úgysem tehetsz semmit, viszont az idegeskedés árt. Hidd el, minden rendben lesz:) Miket mondott a doki a kérdéseidre?
Berku! Úgy örülök, hogy jól vagytok:))) Szuper, hogy csak júliusban kell befeküdnöd, végülis ez nálunk már a 35. hét környéke, igaz? Talán nem is kell hosszasan a kórházban lenned és a babókák a nekik legideálisabb időben, biztonságban fognak a világra jönni. Nagyon szoritok+++++++++++++++++++. Képzeld, még mindig nem mértem meg a pocakom, de ha eszembe jut, majd megirom.
A bevásárlás-tervezgetés annyira jó dolog! Rettentően élvezem:))) Mi még nem igazán vettünk semmit, de a fő dolgokat legalább már sikerült eldönteni, mit és hol. Akkora a kinálat, hogy nem is olyan könnyű.
Timcsi!
Az az orvos, akihez újonnan fogsz menni, nem fog kérdőre vonni, a régit pedig felejtsd el.
Mindenki!
Budapesten szörnyű a tömegközlekedési morál. Nektek átadják a helyet? Mostanában sokat közlekedem, és biza alig-alig adják át, ha igen, akkor csak a 40-70 közötti nők. A fiatalok egyáltalán nem, a férfiak pláne nem, legyen az bármilyen korosztály és bármilyen szociális réteg.