Kicsit tereljük át ide az MHH topicban megkezdett Nagy színpad kontra Metal Hammer színpad vitát.
Szerintem teljesen érthető, hogy Leventéék idén is a Nagyszínpadon akarnak nyomulni, mégha sokaknak ilyen-olyan okból kifolyólag nem teszik.
Egyrészt már tavaly is nagyszínpadosak voltak, pedig a Drive my hand még meg sem jelent akkor, így mindenképp presztiskérdés is, hogy újra ott játsszanak. Másrészt ha jól tudom, a DMH minden idők legnagyobb példányszámnában eladott angol nyelven íródott magyar metal lemeze, mégha ez ebben az országban nem is jelent túl magas számot. (Sajnos) Igaz a legnagyobb médiatámogatása is a Fabriknak van, de nam hiszem, hogy ez sokat jelentene. Azt meg olcsó kifogás felhozni, hogy az Ignite-nak jó a Metal színpad, akkor FF-nek miért nem. Aki látta már Téglás Zolit nyilatkozni, az tudja, mekkora hazafi, szerintem a legutolsó kis faluba is elmenne játszni itthon a bandájával.(Jó példa erre a május elejei Zoli band koncert a Trafóban, ami anyagilag biztos nem volt túl nyereséges a számukra, mégis megcsinálták, ráadásul a cd-ket is 1000! Ft-ért árulták)És itt nem a Trafót akarom lehúzni, nálam messze a legjobb magyar klub. Az már a Sziget szervezőiroda szégyene, hogy egy ilyen magyarországi kötődésű bandát, mint az Ignite nem hívnak a nagyszínpadra játszani.
Szóval szerintem nem megjegyzéseket kéne tenni az FF-re és irigykedni. Sajnos kevés ilyen ambiciózus banda van Magyarországon. Ha nekik sem sikerül a külföld-dolog, akkor nyugodtan le lehet húzni a rólót mindenkinek, aki nemzetközi hírnévről áhitozik. Sajnos.