Kedvenceim:
A Ragyogás - a legjobb! Filmen nem láttam, de vadászom rá. Egyszerűen zseniálisnak találom!
Állattemető - Nemrég olvastam, nagyon brutális! a befejezése is "állat" - szinte tökéletes. Ha nagyon muszáj rangsorolni, akkor második ;)
Rémültet a sivatagban - az első King regény, amit olvastam. Lenyűgöző... szintén dobogós. A Rendcsinálók már jóval gyengébb, bár még mindig nem rossz.
A Rémkoppantók - ez is az egyik kedvenc. Ezt filmen láttam először, és szerintem az is jó lett! Persze nem adhatja vissza a könyvet... Roberta ahogy lassan átalakul zombivá, legalábbis borzalmas volt...
Halálos árnyék - Múlt héten futottam össze vele, nem bántam meg a találkozót. Bár sokszor meglehetősen átlátszóan csigázza az érdeklődést (a verebek szerepe, stb), azért nagyon tetszett...
Tűzgyújtó - ez is király!
Amik kevésbé jöttek be:
Carrie - nagyon jó alapgondolatok, de úgy érzem, többet is ki lehetett (ki kellett?) volna hozni belőle
Cujo - nem értem, a legtöbben odavannak tőle, de nekem nem üti meg a fentebb felsoroltak színvonalát, egyszerűen... nem tudom, miért :)
A sárkány szeme - Ez az egyetlen fantasy amit tőle olvastam, nem igazán ragadott meg :(
Bilincsben - talán ez tetszett a legkevésbé. Ahogy négy-öt hangon beszélget saját magával... King élvezettel taglalja, hogy hogy marcangolja fel a néhai Princ Gerald-ot, de ez kb minden :))) persze van sok jó része azért :)
...azt hiszem, ennyit olvastam. A Langoliereket meg filmen láttam, az is tetszett... könyvben még nem olastam. Amit nagyon hiányolok : Nem jön a szememre álom, AZ (csak a film első részét láttam, nagyon régen...), Holtsáv...
Amúgy tényleg nagyon jók a keresztbeutalások... az Álattemetőben is mondták, hogy vmikor találtak egy ikertestvér-maradványt egy fejben (-> Halálos árnyék), a "Bilincsben" -ben meg Alan Pangborn-ra utalnak vissza (->ugyanoda), meg persze akad még... no és ugye mindig Maine :-)
"A verebek újra szállnak"
sziasztok: up