Rotációs Kapu Creative Commons License 2001.05.26 0 0 1234
Kedves Koch!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha minden közgazdasági szakkönyvben benne van az általad említett jelenség, akkor mi az oka annak, hogy a profi közgazdász pénzügyminisztereink ezt figyelmen kívül hagyják? Nem kukacoskodni akarok, én nem értek a témához, csak próbálok egy átlagos szkeptikus véleményt megtestesíteni.

Az én véleményem egyébként az, hogy mindent államosítani kell, mindenki fixen ugyanannyi fizetést kap, kivéve a hiány szakmák, melyek többet. Így aztán nem lesz többé főnök-alkalmazott alárendelt viszony, konfliktus. Nem lesznek pénzsóvár poiltikusok, cégvezetők, tőzsdecápák. És ha kevés az utcaseprő, akkor belőlük lesz magas fizetésű, megbecsült állampolgár. :-)
Ezt persze az emberek mai mentalitásával lehetetlen megvalósítani, csak most így hirtelen leírtam átgondolatlanul...

A többi írásodról nem írok véleményt, mert nem értek hozzá, ám elraktároztam magamban a gondolataidat. A rendőrös módszer nagyon ésszerűen hangzik, de kell hozzá rendőr, ahhoz meg pénz kell. (persze ahol van pénz új egyenruhára...)

Előzmény: koch (1233)