soldier22 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1857
nightwish>

Neked igazad van, a túlzásba vitt rajongás káros, gyakran önértékelési problémák vannak a hátterében.
Nagyon meglepődnél, mennyire egyetért veled Ákos ebben a kérdésben. Sok közvetlen megnyilvánulását láttam már, járok a filmkurzusára is, nem a tévés nyilatkozataiból ismerem. Közvetlen, normális és provokatív figura. Mint te is, gondolom.

"Ákos versei – szerintem mondjuk dalszövegek, de ha ragaszkodtok hozzá, nevezhetjük ôket verseknek is, hiszen ettôl még nem költô – nem ilyenek."

Nem ismered a verseit: a dalszövegeit nem tartja vereknek ő sem. Nagyon visszataszító, ha okos és művelt emberek (az itteni beírásaid alapján annak tartalak, talán nem sértődsz meg) úgy nyilatkoznak valamiről (pláne elitélően, mert azt sokkal könnyebb megfogalmazni), hogy nem ismerik. Társaságban beszélgetve sokszor éreztem már, hogy egyes vélemény-nyilvánítók Ákos magabiztosságát vagy sikerét igyekeznek ellensúlyozni a negatív ítélettel, nálad is gyakran ezt érzem. Ha már olyan sokszor hajtogatod, hogy nem költő, nem költő, legalább egyszer vedd a fáradtságot és olvass bele valamelyik kötetébe. Javaslom a legutolsót, A hűség könyvét, benne a Csillagzaj-t, mondjuk. Nem akarlak megtéríteni, erősek az előítéleteid, de lehet, hogy nem bánnád meg.

"Nem elég verseket írni ahhoz, hogy valaki költô legyen, s nem elég, ha rímbe tud szedni néhány sort. Ettôl még nem költô valaki, mert ilyen alapon, ugye, lehetne költô Ganxta Zolee-ka is, mondjuk."

Ez kifejezetten rosszindulatú összehasonlítás. Ákos dalszövegei (a verseket most nem is említem) mind a Fény felé fordulásról, a tisztaság kereséséről szólnak, Gangsta urat meg ismerjük, ott másról van szó, fegyver, drog, meg a csajok. Ugye ezt nem gondoltad komolyan?

Orbánnak, Parti Nagynak valóban sikerült egyéni hangot találni. (Egy itteni bejegyzés nyomán megtaláltam azt a novelláskötetet, amelyben Parti Nagy Lajos és Ákos írásai együtt szerepelnek, ezt kapd ki!!!) Neked meg nem sikerülne olyan járókelőt találni a legforgalmasabb pesti utcán, aki hallott volna Téreyről vagy Petőczről. Ez nem arra vall, hogy esetükben sikerülésről lehetne beszélni.

"(nem, nem a rockszakmában!)"
Nem költő, nem költő!!!
Nem rock, nem rock!!!
Nem unalmas folyton figyelmeztetni mindenkit?
Hogy ítélhetnéd meg ezt a sok mindent pont te?
Mi az a bármi, amit te olyan jól csinálsz, mint Ákos a maga dolgát?

"KÖLTŐ AZ, AKI KÖLT."
Slussz, passz.

Amit írtam, nem rossz szándékkal írtam.
Sziasztok,

katona

Előzmény: nightwish (1847)