Mijamoto Muszasi Creative Commons License 2001.05.23 0 0 8
Csöves azért lesz valakiből, mert nem vágyik többre, mint hogy meg legyen a napi kannásbora, neki több ennél nem kell, nem is dolgozik meg érte, hogy legyen... minden csöves a társadalom áldozata? Persze. Holnaptól én se fogok csinálni semmit, baszok dolgozni, majd eltart a társadalom! Azaz ti. Bennevagytok? Mert ha nem, nagyon nagyon érzéketlenek vagytok az én problémáimra, amelyek abban merülnek ki, hogy nem vagyok hajlandó semmit se tenni a magam ügyéért...

Odáig még oké is lenne, hogy ő így akar élni... szíve joga, tegye. Csakhogy közben lerohasztja azt a környezetet is, amit a nálánál igéényesebb emberek alakítottak ki, mert nem akanak állat módjára élni. A csövit ez nem zavarja. Széttöri az ülőpadot, nem az övé.
Leszereli a Kresz táblát, eladja a MÉHbe, mit izgassa magát, nem az övé. Betör egy házba, leüt 100 forintért, miért izgassa magát, nem az övé, legfeljebb leültetik, bennt meleg van, meg ingyen kaja.
Az ilyenekekt, akik más munkáját teszik tönkre, el kéne különíteni a társadalomtól, hogy ne rombolhassanak, hagyják normálisan élni a normális embereket, akiknek ugyanúgy szar naponta munába járni, kínlódni, de hajlandóak ezt megtenni, saját magukért.

A régi rendszer egyetlen szimpi vonása volt, hogy az ilyen lumpen elemeket, akik mindekinek csak kárára voltak, egyszerűen kitiltották a városból.