A baba tényleg nem túl nagy, de a fejkörmérete akkora volt (37 cm), hogy hiába jöttek a tolófájások, egyszerűen nem illeszkedett be a szülőcsatornába. Úgy látszik, túl keskeny vagyok belül, pedig egyébként nem szűk külsőre a medencém (170 cm vagyok és jónéhyán kiló, bár most szülés után nem tudom mennyi, de kövér nem vagyok, sőt most már nagyjából olyan a paraméterem, mint terhesség előtt)
A baj nem cak a fejkörméret volt, hanem hogy a méhnyak nem szedődött fel, hiába adtak oxitocint infúzióban egyre nagyobb adagokban - amitől három órán át megállás nélkül jöttek a fájások. Ekkor mondta az orvosom, hogy ennek nincs így értelme és segített rajtunk.
Volt egy lány, aki másnap járt ugyanígy, de őt hagyta az orvosa 16 órán!!! át vajúdni, mert azt hitte kisebb a baba, aki egyébként 4660 grammos lett!
Én egy olyan lánnyal voltam egy szobában, akivel egy orvosnál szültün és a mi orvosunk mindkettőnknél 10 grammot tévedett az ultrahangos súlynál! Szóval, igen jól bemérte a babákat!
Na, megyek, mert dőlök le a székről és most lehetne aludni, mert Ferkó is alszik.
mosomamika