Abszolút nem vagyok szakember, csak sajnos alkatomnál fogva rákényszerültem, hogy valamilyen szinten elsajátítsam az egészséges fogyókúra alapelveit. Életprogram :(
Szóval, tényleg lehet hízni a sok gyümölcstől, tudományos alapokon fogyókúrázoknak csak nagyon minimális mennyiségben engedélyezik az orvosok.
Szerintem épp annyit kell belőle enni, hogy a belőle származó napi vitaminszükséglet meglegyen.
Az egyoldalú táplálkozás (csak banán-szőlő, csak zöldség, csak tojás, csak hús.... folytathatnám a végletekig) nagyon káros és veszélyes a szervezetre nézve. A túlsúlyos embereknek fel kéne fogni, hogy nem a leadott kilók száma a lényeges, hanem a leadott kilók száma + egészséges és nem károsodott szervezet. Az ilyen "egyfélét" eszem módszer azért lehet hatásos, mert a testkontroll elvei szerint nem kerülnek egymás mellé olyan tápanyagok (szénhidrát + fehérje) ami segíti a zsírlerakódást, viszont így a szervezet nem kapja meg a működéséhez szükséges nyomlelemeket, vitaminokat, a szükséges zsíradékot (pld. a zsírban oldódó vitaminok számára).
Viszont a táplálkozás mellett a másik nagyon fontos tényező a mozgás, jó kiadós séták New Yorkban, vagy akár jó kis bicajozások a Római parton :)