harm2 Creative Commons License 2001.05.22 0 0 1

Sziasztok!

Szerintem igen. Egy 60 lakásos társasházzá alakult szocreál ketrecben élek én is.

Szoval a társasház döntéshozó testülete a közgyűlés. A közgyűlés határozatot hoz, mely minden tulajdonostársra nézve kötelező érvényű.

A közgyűlésen a tulajdoni hányad szerinti (nem tulajdonos személye szerinti) 50% feletti részvételi arány szökséges. Amennyiben ez nincs meg, akkor a legkorábban x nap múlva összehívott megismételt közgyűlés a megjelent tulajdonostársak/tulajdoni hányadtól függetlenül határozatképes.

IMHO az a kérdés, hogy a megismételt közgyűlés jogszerű volt-e vagy sem. Értem ezalatt, hogy a sikertelen közgyűléstől számítva valahány napnak el kell telnie a megismételt közgyűlésig, melyet asszem tán legalább 8 nappal korábban ki kell hirdetni a házban. Ha a megismételt közgyűlés jogszerű volt, akkor a határozata is kötelező érvényű a tulajdonostársakra.

Ha valaki zokon veszi, hogy 6-2 arányban döntöttek 30 lakásról (tehát a jelelnlévőkön kívül még 22-ről), annak üzenem, hogy legközelebb szíveskedjen megjelenni a közgyűlésen, ahol elmondhatja, hogy mit akar és mit nem. ha elég sokan jelen vannak, akkor lehehet, hogy a "mit nem" oldal lett volna az erősebb; de ha b@sznak megjelenni a saját ügyükben, b@szbak évente 2 közgyülésre lemenni a földszintre, akkor azok meg is érdemlik, hogy kihagyják őket a döntésből. IMHO.

Üdv, harm