Ordas Farkas Creative Commons License 2001.05.20 0 0 topiknyitó
Üdv,

rengeteg számítógépes ismerősömnek ( aki napi min 4-5 órát ül a gép előtt) hullik a haja, és nekem is kb azóta mióta megvan a számítógép ( én is sokat dolgozom vele - nem játszom!!!!). Mondjuk ez családi adottság is nálunk de így is min 5 évvel hamarabb kezdődött mint apámnak. Erről miért olyan nagy a csend??? sehol nem láttam róla még 1 cikket se.... pedig sokan küszködnek ezzel a problémával, és gyanítom, hogy a monitor az okozója. Pedig én is kezdetektől fogva law radiaton II monitort használtam, sőt nemrég cseréltem is egy igen korszerű darabra, de nem változik a helyzet sajnos. Persze van ellenpélda is bőven, mert ismerek nem is egy olyan informatikust akinek tök sűrű a haja pedig legalább 8-10 éve ül naponta 4-5 órát a gép előtt.
Megofordult a fejemben, hogy ha tényleg a monitor az okozója ( márpedig más nem nagyon lehet szerintem, bár nem vagyok sajnos szakértő) akkor nem lehetne esetleg megoldás ha az ember tft-s monitort használna, vagy ilyen flatscreen-t ( pl mint ami a laptopokon van)? merthogy abban nincs ugye képcső.... hátha az kevesebbet sugározna.... kérem akinek van tapasztalata a témában, vagy jártas ilyen dolgokban esetleg tud valami cikket, forumot, vagy bármit jelentkezzen, Köszi