Mumu
2001.05.20
|
|
0 0
2991
|
Kedves Tibor orulok hogy hianyzok.Mar 13-an visszavoltam de eleg faradtan,ma nyitottam ki a forumot.
Topicunkal kapcsolatban (es hogy ne politizaljunk) a mormonokrol kerdeznek.Nagyjabol ismerem a valasukat es itt (meg Ausztriaban is) talalkoztam fiatal tejfeles szaju "hitteritokkel " akik ugy latszik nyelvkurzusok befejezese utan az orszag nyelven magyaraznak.A tema nagyon erdekelt mert ez az a furcsa hit,amiben meg kozjegyzoi igazilas is szerepel (az arameus nyelven irt reztablakkal kapcsolatban) na meg azwert is mert hitunk folytan a legnagyobb anyakonyvi nyilvantartasuk van a vilagon (annak alapjan folytattak izlandi adatok szerint genetikus kutatasokat mas amerikai tudosok).
Most hogy ezt a kesoi poligam urat eliteltek a nermtudiom hany feleseg utan azert megkerdezem hogy meg a kezdeten is a mormon vallasnak csak 4 feleseget engedelyezet Smith profeta hogyan magyarazta meg az uriember az annakl tobbet is.Egyaltalan jarnak nalatok is mormon hitterjesztok es mennyi szurodik el hozzatok az egeszbol.Egy mas szempontbol meg vedelem allat kell hogy alljon hiszen egy tiszta amerikai vallasrol lenne szo ? |
|