lakos Creative Commons License 2001.05.20 0 0 8
Tenni kell érte. Szerintem ilyen egyszerű. Lehet siránkozni, hogy ilyen a világ meg, hogy ilyenek az emberek, meg, hogy milyeneknek kéne lenniük.
Csinálni kell, oda kell figyelni. Szóba kell elegyedni a szomszéddal pl. Sokan meglepődnének, hogy milyen könnyű jó kapcsolatokat kialakítani, de ha meg se próbálják, csak elmennek egymás melett a folyosón úgy nem. Valakinek meg kell tenni az első lépést. Ha te vagy akit ez zavar akkor neked. Sokan örömmel fogják fogadni, aki meg nem hát bumm azzal nem, de legalább tudod, hogy ő nem olyan.

>>>Nem értékesebb ennél a békesség, a jókedv, a kiegyensúlyozottság? De ennek az, az ára, hogy le kell mondani valamiről, el kell engedni valamit. <<<

Pontosan így van. Én fiatalabb vagyok és hasonlóan érzem. Nem fogok csak azért hajtani, hogy még nagyobb házam, autóm, pozícióm stb legyen, ha közben nem érzem jól magam, nem lehetek a családommal, nincs időm semmi másra.

Ehhez ma szerintem nagyon erősnek kell lenni és csak egyénileg lehet meghozni a döntést, mert a körülöttünk levő világ pont az ellenkező irányba terel, sodor hatalmas erővel. Fogyassz minél többet, légy minél sikeresebb(anyagilag) stb. meg az összes többi közhely.
Ha valaki megáll elgondolkodik és dönt akkor először nehéz, de aztán egyre világosabbá válik, hogy neki mi a fontos és mi nem. És ekkor már társakat, hasonlóan gondolkodókat is lehet találni, merthogy vannak sokan abban biztos vagyok.