Feanor Creative Commons License 2001.05.19 0 0 32
Kedves Cathcart!

Én meg nem értem az összefüggést. A gömb az per definitionem "tudja", mi az az egyenes. Aztán pedig gömbje válogatja, hogy van-e tudomása a 4., 5. stb. dimenziókról.

Egyébként a logikailag téves következtetés egyik altípusát emlékezetem szerint úgy hívják: az analógia túlhajtása. Szerintem amikor a gömbnek (mint persze közmondásosan is legtökéletesebb mértani testnek) a tökéletességét belekeverted, elvitted a kérdést olyan erkölcsi síkra, ami az én eredeti kérdésfeltevésemben nem szerepelt.

Persze le lehet vonni azt a konzekvenciát is, hogy ez a Feanor egy beképzelt állat (és még csak nem is tiltakoznék nagyon), de a topic nem erről szól(na eredetileg).

Neked még tényleg soha nem volt olyan élményed, hogy valamilyen gondolatot, érzést, emléket, tapasztalatot, meglátást, ami számodra valamiért kedves volt, meg akartál osztani valakivel? Valakivel, aki az egészből semmit nem értett, és max. egy udvarias, bólogatással palástolt vállvonogatásra futotta, és ez neked fájt? Mert ha volt ilyened, akkor tudod, miről beszélek, tehát fölösleges kötekedned, ha viszont nem volt ilyened, akkor szerintem hagyjuk a témát, és beszéljünk arról, milyen szép idő van így fél hét tájban, májusban.

Ja, gondolom, észrevetted: továbbra sem beszélek sem istenhitről, sem a tökéletességről.

Üdv:

Feanor

PS.: Iván Gábor-ügyben: Vagyok olyan alamuszi, hogy összesen 1 db nickem van; nem nagyon szoktam számon tartani, ritkán jut eszembe, hogy vannak itt hasadt személyiségek is. És nem is tartom számon őket. Azaz számon tartom, de többnyire nickenként, nem IRL személyenként.

Előzmény: Törölt nick (26)