Sziasztok!
Hú, annyi mindenhez szerettem volna hozzászólni, nem tudom, eszembe jut-e mind.
Tali: megpróbálom a termet. Nem igérek semmit, mert mostanában lazult a kapcsolat velük, de remélem menni fog.
Szem. Nekem hármas van, de azért biztonság kedvéért megkérdeztem, amikor még nem volt biztos a császár és nekem is azt mondták, hogy csak a nagyon sok dioptria (cca. 10 feletti) esetén kell.
Székrekedés: Ebből jócskán kijutott, olyannyira, hogy a "soft" szerek nem használtak (paraffinolaj, magvak, aszaltszilva stb.). Viszont szuper volt a Glicerines kúp. Ez kismamáknak több okból ideális: nem csinál görcsöket, mint a szájon át bevett szerek többsége, gyorsan hat és semmi gyógyszer nincs benne, hiszen tiszta glicerin és mechanikusan működik. A lényeg, hogy amikor beteszi az ember, nem szabad rögtön elrohanni a klo-ra, hanem kb. negyed órát várni kell, még ha nehéz is :-))))).
Ez tutibiztos. Én meg sem vártam a dolgot, minden nap ugyanabban az időben be a kúpot, várakozás, pucolás, dolog letudva.:-))). Egyet ugyanis szigorúan tilos terhesen: erőlködni.
Pelenkázó: Mi is sokat vajúdtunk a dolgon. Ami biztos, hogy azok a keskeny komódszerű akármik semmit nem érnek, mert kb. két hónapig fér rá biztonságosan a gyerek - saccra. Az az IKEÁ-s megoldás szimpatikusabb volt, de aztán a lehető legegyszerűbben megoldottuk: egy varrógépasztalra szabott az apuka egy nagy deszkát és erre vettünk pelenkázóbetétet. Előszőr rosszat, mert nemigen volt pereme, ezért azt tanácsolom, hogy olyat vegyetek, ami fészekszerű, vagyis patkó alakban hurkás, mert már két hónaposan olyan ficánkolás megy, hogy könnyen leeshet a kicsi. Egyébként nem értem, miért újszülött méretűre terveznek mindent, holott az a korszak csak hat hétig tart... Mi a létező legnagyobb babakádat vettük, és már rugdossák a falát, alig férnek el fektetve, karon tartva benne.
Semmilyen bababútort nem vettünk egyébként, mert a gyerekszobában a komód és a szekrény adott volt, még a régi hálószobánkból Szerencsére igazi lányszobába valók: fehér antik bútorok. Igy aztán úgy gondoltuk, majd a végleges bútoraikra költünk.
Gerincközeli érzéstelenités: hogy meddig kell utána feküdni, az a tű vékonyságától is függ. Én kértem a vékonyabb tűt, igy csak 12 órát kellett volna, de a doki azt mondta, biztos, ami sicher, feküdjem ki a 24-et. A fejfájást totál megúsztam, pedig mindenkinek volt utána és ráadásul és nem is nagyon tartottam be, hogy ne mozditsam meg a fejemet, mert nagyon szrul voltam.
Altatni egyébként akkor szoktak, ha valamilyen komplikáció lép fel, nálam is készenlétben volt a maszk, mint mindenkinél. Választani is lehet altatást, de nagyon lebeszélnek róla, hiszen a babának tényleg árthat.