Pásztörperc Creative Commons License 2001.05.16 0 0 47
Kedves Osztap!

1. Az eocén programról vallott (elmarasztaló) nézeteimet elég részletesen megírtam már itt, a fórumon — akár rá is kereshetsz, ha érdekel.

2. Örvendenék, ha felsorolnál nekem 2 olyan dolgot, ami építés közben jól néz ki! (Mellesleg Nagymarosról is többhelyütt kifejtettem meglehetősen megalapozott és szakmai álláspontomat, aminek az a lényege, hogy fogalmam sincs, mi lenne nekünk a kisebbik rossz: az, ha megépítenénk vagy az, ha nem???)

3. A Prédikálószékre (atyám egyik kedvenc kiránduló helye volt) értelemszerűen csak a tározót tervezték: az erőmű ugyebár lent lett volna a nagymarosi vízlépcső alatt. Nos, a tározó terveit láttam: SZVSZ kimondottan szép lett volna — a csúcstól D-re levő, most meglehetősen jellegtelen és bozótos területen alakítottak volna ki egy roppant kellemes, szabadidős területet.

4. Nem az életkor számít: ez egyrészt közel áll szakmámhoz, másrészt érdekel, tehát járok az efféle konferenciákra, harmadrészt éveken át egy szobában dolgoztam azzal a fickóval, akinek sikerült a hágai perben az egyetlen, valós, hazai környezeti ártalmat (feliszapolódás) dokumentálnia.