Sziasztok!
Bevallom alig vártam, hogy gép elé kerüljek, s olvashassam a különféle véleményeket. Nagy örömmel tölt el aktivításotok, a sok-sok hozzászólás.
Kedves Vad!
"nem biztos, hogy az volt a valódi célja, hogy "az igazságot" ellened fordítsa."
Persze, hogy nem, már a témanyító hozzászólásomban is említettem "...bálvánnyá lett az igazság számára" Mindenen felül ragaszkodott a vélt igazához. Jól mondtad "rosszul használta" az igazságot, de nem gonoszságból és ellenem, hanem meggyőződése szerint, értem.
Távol álljon tőlem az itélkezés. Nem vagyunk tökéletesek. Szülőnek lenni ( magam is az vagyok) nem könnyű feladat, hát még egy mostohaszülőnek. Az igazság fanatikusaként "embert" akart belőlem faragni. Hogy a faragás hasonlatnál maradjak, csak azt nem vette figyelembe, milyen anyaggal dolgozik. Én ugyanis "igen lágy anyagnak bizonyultam", és mint ilyen bizony finomabb eszközöket igényeltem volna. A szüleim válása (hangos szó nem volt köztük) nagyon megviselt. Csak kilencéves voltam, képtelen feldolgozni édesapám hiányát. Édesanyám, rajongásig szeretett apám hiányát túláradó szeretetével próbálta pótolni. Elképzelhető, hogy ilyen körülmények között milyen nagy sebeket vágtak rajtam, mostohaapám kemény igazságai.
Végezetül el kell ismerni, minden rosszban, van valami jó. Semmi nem történik véletlen. Mostohaapám igazságai mély empátiás készséget fejlesztettek bennem. Megtanultam nem csupán nézni, hanem látni az embereket. Velük együtt sírok, és nevetek. Megtanultam szeretni. A történetem alapján gondolhatnátok, hogy az "Akkor lássam, mikor a hátam közepét" mondást magamévá téve, még a környékét is elkerültem a mostohaapámnak. Nos valóban érettségi után villámgyorsan férjhez mentem, minél előbb el otthonról felkiálltással. Később aztán arra gondoltam, hogy könnyű azt szeretni, aki kedves hozzám. Mennyivel nagyobb feladat a rosszért jóval fizetni. Felnőtt fejjel eljutottam odáig, hogy sajnálom, mivel mindenkit elmar magától a mindenáron való igazságaival. Engem azonban - bár ma is gyakran megbánt - nem tud elmarni, hiszen mégis csak - saját elvei szerint - nevelt, házastársa anyámnak.
üdv klia