Törölt nick Creative Commons License 2001.05.13 0 0 11
Sztorim ? Az van.

Amikor Fater kotona volt, egy nagyonhülye őrmi magyarázta a ballisztikát. Ezt úgy kell érteni, hogy kihozott egy táblát,rajta egy ábrát, amire mindenki ránézett és egy perc alatt értette - a csávó meg egy órát magyarázta a dolgot, és ebből csak az derült ki, hogy egyetlen csávó van a közelben, aki nem érti: ő... :)

Aztán volt valami gyűlés, ilyesmi, és ugyanaz a sztori, amit FT említett: mondja el mindenki bátran, hogy mi a pálya, ne parázzatok... Fater fölállt, és azt kérdezte: "Miért abból csinálnak tisztest, aki messzire tudja b*szni a kézigránátot, miért nem abból, akinek esze is van ?" (szó szerint). Na hogy aztán mennyit fókázott meg hasalt a pocsolyában... :)

Asszem a KISZes sztorit már elmondtam, de még egyszer... :) Szóval fater kiképzés után kikerült az őrsre, határőrnek, a jugó határra. Hamar összehaverkodott az öreggel (százados), mivel nem sok értelmesebb fickó volt éppen ott rajta kívül. Mondja neki egyszer az öreg, hogy nem akar-e KISZ - titkár vagy mi lenni az őrsön, merthogy elege van abból a surmóból, aki most az. Mondja neki a fater, hogy:
- Ne vicceljen, nem is vagyok KISZ-tag, meg nem is nagyon tervezek az lenni :)
- Nem baj, fiam, ma belépsz, holnap kinevezlek. ;)
-De hát minek, mire jó az ?
- Hát akkor mész szabadságra, amikor gondolod, mert azt mondod, hogy könyvtárba mész ideológiailag képezni magad meg efféle...
Erre persze elfogadta :) Sőt, tartott politikai foglalkozásokat is: fogott egy Népszabit, és elkezdte felolvasni a sportrovatot, és megdumálták a gólokat, ilyesmit :) Aztán ha benyitott egy tiszt, megfordította az újságot, és a pártszerű vezércikket olvasta hangosan :)

A sereg után automatice átléptették a pártba, ahol begyűjtött egy pár fegyelmit, mert cseszett elmenni a gyűlésekre vagy mikre - nagyon érdekelte :) . Aztán egyszer - '78ban - Mutter velem volt 7. hónapos állapotos, mikoris majd' beleesett a ház előtti baromi gödörbe, amit kiástak és csesztek betemetni - Fater kicsit ideges volt emiatt. Ekkor jöttek meg a párt mittoménmilyen bizottságától, hogy itten most városszépítés lesz. Mondta a Fater, nagyon helyes, kezdjék a gödörrel. Á, nem arról van szó, hanem hogy maga párttag, tegyen ki maskátlit az ablakba... :) Komolyan :) Na ekkor vágta hozzájuk a tagkönyvet és rúgta ki őket azzal együtt a lakásból - gondolom, ha állami cégnél dolgozik, megszivatták volna rendesen, de hát akkor már a maszek szobafestő bátyjának dolgozott, a rendszer meg annyira már nem volt kemény 78ban, hogy emiatt elvigyék - így hát nem történt semmi...

Hát ez az én famíliám tapasztalata a szocializmusról. Mint látható, a mostani "lázadó" liberális-libertariánus antiautoriter természetem volt honnan örökölni :-)))