Törölt nick Creative Commons License 2001.05.13 0 0 82
Dear mindenki!
Ez a legkirályabb topic, végigolvasnám szívesen, csak annyira ki akar ömleni belőlem az a tarthatatlan menny.gondolat, hogy képtelen vagyok rászánni magam, de egypárat átfutottam.Szóval:
Bullseye-nak néhány megszólalása alapján elkééééépesztően igaza van!
Haver, Te nagy ember vagy.Már amennyiben én is az vagyok, mer'hogy ugyanazt gondoljuk toppra!A mező viszont szerintem is tartalmas motívum, nem feltétlen gyenge.
A Gladiátor mondanivalóval bíró, ill. realisztikusságával elgondolkodtató jelenetei(amelyek nálam elsődleges szempontok)
az én nézetem szerint 3, azaz három darabra korlátozódnak:
1. A követ levágott fejjel belovagol a sorok közé, a misztikus szürkeségből állatian vad, mégis emberien paráztató germán barbárok tűnnek elő.
2. A gladiátorok első küzdelme előtti hosszú várakozás a fakapu előtt, a reteszen átszűrődő napfényt töri meg a suhogó buzogány(vagy mi a p*csa), ezzel elképesztően közel hozza a veszélyt!
3. Russel hazatérve fellógatott családját nyálas-könnyes-taknyos-mocskos-fejjel üdvözli.Ez azért tetszik mert korlátlan(ha benyomják a tetemeket semmivel nem ad többet)

Egy alkalommal láttam, és soha többet nem fogom megnézni, mert egy álgigantikus, álművész film.
Nem beszélve arról, hogy a filmben összesen kb.120 tárgyi, illetve technikai malőrt követtek el,
kezdve onnan, hogy a lovasok középkori gyeplőkkel
vágtáznak, odáig, hogy a halott császár a
távoli képen jól láthatóan szuszog!
Nos a Braveheartban eddig összesen 1 darab ilyet fedeztem fel(SAJNOS FELFEDEZTEM),de term.nem mondom meg, mi az, és hol.

Meg:
Honnan veszitek, hogy ha levesszük a látványt, lehull a Braveheart tartalma?!?!?!?!
TDddddddd...
Mi?
Ha Schindler listájáról leveszed, mi marad?
Ha Ryanről?
A Braveheart ütközetek a filmtörténet legdrámaibban megfogalmazott pillanatai közé tartoznak!Megannyi perc, amely úgy tellik el, hogy képtelen vagy a valóságba visszaülni!
A Gladiátor ezzel szemben teli van hatásvadász üldözömakocsitráugromlerántomkettenszúrjukeccerrekettőtisáccúralándzsa akciójelenettel.Felesleges összehasonlítani egy történelmi ruhába bújtatott akciókaland filmet egy ROMANTIKUS DRÁMÁVAL!
Mert a Bravehart az!

Végül:
Véleményem szerint a Rettenthetetlen egy kimagasló alkotás.A Gladiátor NEM.
Oh my Godness!

Végül:
James Horner RULEZ az az ember valami óriásit alkotott!