Törölt nick Creative Commons License 2001.05.11 0 0 1851
Szia B "apó"! :-)

Nem értettelek félre - csak valószínűleg olyan bonyolultan sikerült fogalmaznom, hogy a végén már nem volt egyértelmű, minek mi az állítmánya/alanya! :-)

Persze, hogy a modemed jumperéről szóltam.

Az alaplapon meg a BIOS setupról szóltam.

Az RVS COM-ot meg épp azért "szóltam le" mert ahogy látom, épp eléggé leterhel az az alapprobléma, hogy egyáltalán netezz! (Most nem fogok bele olyan apróságok ecsetelésébe - lásd lejjebb pár 100 hozzászólással -, hogy a program alapesetben úgy "hazaprogramozza" az NT-det, hogy a flash-től kezdve mindent elfelejt, kivéve az MSN-eket!)

Megpróbálom a lényeget mégegyszer tömören és nem elbonyolítva :-) leírni: használd az egyik (fizikai) com porton az NT-det, mint ISDN modemet és a másik "logikai" porton használd a rég bevált analóg belső modemedet az NT analóg telefonos csatijára csatlakoztatva. És akkor nem kell RVSCOM és nem vagy bebetonozva az ISDN-modem csapdájába!

Az egy más kérdés, hogy az ELTE-ben azért kissé csalódtam (ha jól emlékszem épp oda szakértett 94-95 táján egy nagynevű kollégám a telefonközpont-tender kapcsán: ahhoz képest, hogy akkor milliárdos beruházással vettek - ha jól tévedek Schrack vagy Kaps? - digitális (ISDN)központot, akkor meg végképp tanácstalan vagyok!) :-(

Üdvözöl:

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: B. bácsi (1850)