B. bácsi!
Ha be tudsz állítani IRQ-t az alaplapon (amit érdekesnek találok, mert nem határoz meg önmagában portot, hiszen egy IRQ-hoz 2 PORT cím tartozik), akkor úgy állitsd be, hogy a két alaplapi azonos IRQ-t kapjon a MODEM meg a másikat (pl. irq4 a két alaplapi piortra, és irq3 a modem kártyán!) és akkor az ISDN NT-t tudod csatlakoztatni a 2. fizikai porthoz (vagy az elsőhöz, de én azt nem szeretem...), ami most elvileg a COM3 lesz (mert a COM1/3 irq-ját kapja a két alaplapi port és az első lesz a kisebb báziscímű azza a COM1 - legalábbi slevileg!) és a beslő modem pedig lesz (marad) a COM2 (az irq3 miatt) és az analóg belső modemmel - amit az NT analóg kimenetére csatlakoztathatsz (és a modem PHONE csatijára meg vígan mehet egy telefonkészülék természetesen) - tudsz tökéletesen netezni, mint eddig!!!
Az RVS-COM LITE progit a Matávnál lehet megrendelni (ha még lehet?!), de nem kifejezetten ajánlom az alkalmazását abban az esetben, ha van egy már jó szolgálatot tett belső (fax)modem: ui. ez a program szó szerint mindent a gép processzorával old meg, ezáltal nem lehet jobb (és akkor finoman fogalmazok), mint az analóg 56k-s modem (de igazság szerint a 33,6-os modem is megfelel, ha már analóf).
A lényeg: az RVS COM-mal NEM TUDOD KIHASZNÁLNI az ISDN 64k-s sebességét (a 128 lehetőségéről tán em is tennék említést!), ellenben nem értem, miért nem próbálod meg használni ISDN oldalról a FREESATRT-ot (én most azon vagyok épp, mert a matávnetes - bocs AXELERO: ki volt az a hülye, aki ezt a nevet kitalálta??!! - hozzáférésem, ami közös egy céggel, épp fogllat) vagy épp a KIWWI-t?! Helyi díjazású (főleg a FREESTART, mai 51-es behívós, azaz kapcsolási díj sincsen!) ??!!!
persze én elmaradott vagyok a szakmámban, hiszen ugyan elviekben sok mindnet ismerek, azért én azokat a jól bevált technikákat használom, amikkel nincsenek napi gondjaim (az ISDN-t is inkább érdeklődésből használom: van mit tesztelni az NT-ken!).
Üdv és sok sikert!
Maus Róbert Péter
mikimaus