PEte Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2177
NPZ!

Nagyon köszönöm a segítséged! Az óratok szíj által takart felén nem találtunk semmiféle típusszámot (sem a felső, sem az alsó részen), úgyhogy így akkor már 100%-ig kizárható az óra eredetisége. Nekem egyébként maga a "játék" kinézetű óraszerkezet volt a leggyanúsabb ("nyers", polírozatlan tárcsák stb.). Megnézettük még egy pár órással is, akik egyértelműen nem merték kamunak/kópiának kikiáltani (életükben nem láttak még Rolexet), de mindegyikük megemlítette a gyanúsan bóvlinak kinéző óraszerkezetet (a hátlap átlátszó üveg, így meg sem kellett bontani az órát).

Al!

A 20-30$-os fake kvarc Rolexek már "kimentek a divatból". Az ázsiaiak annyira igyekszenek az eredetihez hasonló Rolexeket gyártani, hogy a mechanikus szerkezet most már alaptartozéknak számít. Ebben az órában is mechanikus -, egy órás szerint valószínűleg nagyszériás ETA szerkezet van. A másodpercváltás kb. 3-4 ütemben történik.

Ja, meg utánajártam a másolatok árának is. Magyarországon a jól sikerült acél Oyster másolatokért 60-100 ezer Ft körüli árat kérnek, de külföldi internetes oldalakon néha még megdöbbentőbb árakat lehet látni (ráadásul úgy, hogy nem is tagadják az óra másolatának mivoltát !!!). Hihetetlen! Ez tényleg így van, vagy csak engem informáltak tévesen?
Azért mindenesetre holnap beszélünk a sráccal, hátha ideadja pár ezer Ft-ért (végtére is az acél tokozás, és a külleme miatt ennyit szerintem még megérne).

PEte