Planney Creative Commons License 2001.05.10 0 0 32
Sziasztok!

A nyitóbulin én és barátaim is jelen voltunk, mit mondjak, hatalmas csalódásnak bizonyult.
Messze sehol nincs ahhoz képest, amiről ebben a topicban oly sokat írtam annak idején.
A belépők ára irreálisan magas (1200 Ft), a zene iszonyatos, közel azonos stílus mindenhol, nagyon gagyi ötletnek minősítem a csarnokbuli rendezést, alig lehetett elférni. Szinte meg se lepődtem, hogy a hajdani Rákász-terem a galériával együtt, mely a hely jellegzetessége, egyszerűen le volt zárva. Egy klub lényege szerintem valahol abban van, hogy az ember klubhangulatban érezze magát, én semmi ilyet nem éreztem, nem is volt adott hozzá semmi, elég gyorsan leléptünk.
Hogy milyen a sors: pár nappal később egy Andrássy úti kávéházban kedves barátomba, Budapest szerintem legjobb DJ-jébe, az egykori SOTE-Klub klubhangulatának tökéletes garantálójába botlottam: DJ Rákászba. :-)
Sok mindenről beszélgettünk, örömmel és megnyugvással hallottam, hogy nemsoká szerephez jut a SOTE-Klub arculatának alakításában. Ha minden igaz, szeptembertől a SOTE-Klub talán újra az a szórakozóhely lesz, amit 2 éve megismertem. Úgy legyen! Jelenleg ugyanis semmi de semmi nincs ami a nagy riválistól, az E-Klubtól elszakítana.
Valahogy én az egész stratégiát nem értem, amit a SOTE-Klub rendezőség megfogalmazott magának. Jelenleg ugyanis, ahogy én látom, az alapszituáció az, hogy embereket kéne el- és visszacsábítani (főként az E-ből). Ez így sose fog menni! Miért menjek én a SOTÉ-re 1200 Ft-ért, egy tök jellegtelen buliba, ha az E-be 600-ért (ez a fele, ha jól számolom!) olyan irtózatosan jól érzem magam mint pl. a múlt pénteken, a barátom szülinapi party-ján. El kéne fogadni a tényt: az E hangulatban, designban, minőségben és színvonalban messze a SOTE fölött áll. Az egész meg van tervezve, ki van találva, minden egyes porcikájában érezhető, hogy van stratégia benne. Olyan apróságra is odafigyel a rendezőség, hogy pl. hogy milyenek és hogy néznek ki a kiszolgáló csajszik (meg lehet nézni: tök barátságosak, kedvesek és módfelett attraktívak). A zene pedig általában minden igényt kielégít, a múltkor a nagyteremben olyan trance partit hoztak össze, hogy megnyaltam mind a tíz ujjamat utána.
Pont olyan jól éreztem magam mint a SOTÉ-n egykoron - csak 2 éve.
A SOTE érzésem szerint semmi stratégiával nem rendelkezik jelenleg, a tipikus rövidtávon minél nagyobb nyereség előállítása a cél (1200 Ft), a versenytársakat figyelembe se véve. Persze, nem tudhatom, meddig akarnak még bulit rendezni, de így nem sokáig fog menni. Hosszabb távon kéne gondolkodni, elfogadni, hogy a kezdeti időszak veszteséges, építeni kellene a SOTE adottságaira, amivel az E nem rendelkezik (a galéria rész, a Rákász-terem, a sokkalta nagyobb hely és befogadóképesség, a barangolások lehetősége, stb), meg újításokkal előállni. Csak így érhet célt!

Sok sikert a SOTÉ-nak, az biztos, én nagyon szurkolok neki:
Planney