PEte Creative Commons License 2001.05.09 0 0 2172
Sziasztok!

Azok segítségét szeretném kérni, akik ismerik a Rolex Oyster Submarinert. Egy munkatársam ismerősének kínáltak egy ilyen órát, és ahogyan én nézegettem, elég fake gyanús. Szóval mivel én nem értek a mechanikus órákért (a Rolexekért meg főleg nem), azt szeretném, ha valaki megerősítené a gyanúm, vagy esetleg rámcáfolna.

Ami miatt fake kinézetű az óra:
- a felhúzócsavaron (ugye, ez a neve?) nincs rajta a Rolex embléma, és egyébként is elég gagyin fest (bár itt elképzelhető, hogy ez egy cserélt felhúzó, mert ilyet szerintem még egy kamu Rolexre sem szerelnek)
- a "40-es szám" 4-esének felső része nincs megtörve (eddig amit láttam Submarinert képen, az összesnél meg volt törve a 4-es szám felső szára, ennél viszont hegyesszöget zár be)
- a másodperc mutató "belső fele" rövidnek tűnik
- maga a belső szerkezet elég "játék" kinézetű

Ami miatt talán mégsem fake:
- maga a tok és a szíj ránézésre eredetinek néz ki (bár eredetit még csak képen láttam)
- a szíj belső felén található egy sorozat- vagy szériaszám, ami pontosan 69623 (ami itt nekem gyanús, hogy ez asszem egy másik Rolex óratípus száma)
- viszonylag nehéz a súlya (kb. 150 g)
- az üvegen található dátum nagyító elég szép kidolgozású

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet Rolexes szakember nélkül megbizonyosodni az óra eredetéről (valódi Rolex-szel állunk szemben, vagy egy jól sikerült másolattal?). Ja, még annyit megemlítenék, hogy 1 napig úsztattuk az órát sós vízben, amit az sikeresen "átvészelt".

PEte

U.i.: igaz az, hogy egy igazán jól sikerült kamu Rolexért akár 200-250 USD-t is elkérnek???