Tisztelt Irodavezető polgártárs !
Értetlenül állok korábbi nyilatkozata előtt, miszerint én önt folyamatosan "lenyilasozom".
Önnel (legalábbis e nicknéven) folytatott eszmecseréink során én garantáltan egyetlen egyszer sem írtam le azt a szót, hogy "nyilas", sőt, én a MIÉP-re sem írtam ezt soha, mint ahogyan más, demokratikus választással a parlamentbe jutott pártra sem.
Sajnos, a tisztelt polgártárs állítja párhuzamba a két fogalmat, mikor azt írja : "... Az előbbit annak ellenére teszi, hogy több hozzászólásomban világossá tettem, hogy nem vagyok miépes."
Ahhoz pedig, hogy a polgártárs szívéhez közel álló "Nyerset, Némethet stb." leelvtársazom, szerintem jogom van, hiszen az illető urak, polgártársak (így jobb ?) évtizedeken keresztül ezt a megszólítást használták egymásra, egymás között és a nyilvánosság előtt is. (Ha viszont a tisztelt irodavezető polgártárs továbbra is kifogásolja ezt a formát, készséggel szólítom a jövőben az illető személyeket is polgártársnak.)
Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy esetleg a "hűség háza" kifejezés váltotta ki önből ezt a reakciót:
Ez bizonyára valamilyen freudi dolog lehet, hiszen ezt a megjelölést a legnagyobb kormányzó párt azon régebbi hirdetésére utalva használtam, ami egyszer régebben a kezembe akadt, és ami kb. így szólt:
"fides (ejtés: fidesz)
1. hit, bizalom
2. hűség, őszinteség, becsületesség"
Na most: a Tájékoztató iroda nyilván valamilyen házban működik.
A "hit háza" vagy "bizalom háza" meglehetősen rosszul hangzik, az "őszinteség háza" vagy "becsületesség háza" meg érzésem szerint meglehetős csúsztatás lenne.
Marad tehát a "hűség háza".
Meginogtam viszont azt olvasva, hogy "a Kádár-Aczél-Nyers féle reformszárnyat" tetszett emlegetni. Lehet, hogy mégsem a "hűség háza" .... ?
Nagyon tetszett egyébként, hogy engem a Horn-Kovács-féle ávós lobbiba gondolt helyezni, különösen azok után, hogy mennyi pozitív dolgot írtam eddig a fenti két személyről, főleg Horn ... ööö ... bolgártársról.
További jó tájékoztatást,
K.