Sziasztok!
Gyömbér,
a terhességi csikok ellen tudomásom szerint az égvilágon semmit nem lehet tenni. Hajlam kérdése, vagyis az örökölt bőrminőség függvénye. Lehet kapni méregdrága krémeket és kevésbé drágákat is, de a korrektebb krémek hátoldalán rajta van, hogy a bőr tágulásával való kellemetlenségeken segitenek (pl. viszketés), de a csikokat nem előzik meg. Nekem szerencsém volt, mert a 130 cm-es pocakkerület (67 cm-ről indultam :-)))) ) ellenére sem lett egy sem, de a kórházban láttam olyat, akinek legalább ötven, sötétpiros repedése volt a hasán, combján, fenekén, mellén, eléggé borzalmas látvány volt. Pedig az illető 19 éves volt és nem volt különösebben nagy hasa. Én úgy vettem észre, a fehér bőrűeknél gyakoribb, de lehet, hogy csak véletlen megfigyelés. Én mindenesetre a Milupável kenegettem, de csak azért, mert egyszerűen jól esett.
KISVIRÁG,
Csencsi nekünk is hasfájós volt, de gyerekorvosunk egyszerűen azt mondta, hogy a kólika idegrendszeri alapú, élettani folyamat, tömhetjük gyógyszerekkel, de megsúgja, hogy amig ki nem növi, semmit sem lehet tenni. Mi azért adtunk Espumisan cseppeket egyszer-kétszer és tényleg nem használt :-)))). Fel is hagytam vele. Három hónapos korában, ahogy a könyvek irják, mintha elvágták volna...
Oldalfektetés: nekünk nagyon bevált a meglehetősen olcsón kapható stabil oldalfekvést biztositó párna, két háromszög alapú hasáb, tépőzárral, szivacsból. Valamelyik bevásárlóközpontban vettük, azt hiszem Kenguru Gold márkájú.
A feje megemelésénél vigyázni kell, hogy a kis gerince azért egyenesen legyen, ne roskadjon be. Sokan a babakocsiba teszik , a háttámla második fokozatára ilyen esetben.
Csencsi, Emi élvezik a nyarat és hizakodnak. Tegnap kertben voltak a nagymamájuknál, nagyon jót aludtak a járókában és szép szinük lett.
Mindenki vigyázzon magára,
Noa