Sziasztok!
Fura, hogy milyen rég nem írt senki...
Szóval én vagyok Mustafa Halifax öccse, ott voltam a gyűlésen, párttag lettem és tőlem lett egy hosszú idézet beidézve annó egyszer. Gondolom senki nem emlékszik. Jó.
A következő állásponton vagyok: már most több pártocskát ismerünk pár tíz-száz fővel, aki hasonlóan gondolkozik. És ne feledkezzünk el a Zöldekről sem! A legfontosabb lenne valahogy úgy koordinálni a sok kis pártocskát, mint ahogy pl. a Linux esetében is megy a koordináció, meg GNU, meg minden. Ha valaki jobban ért a témához, írhatna szép analógiákat. Ott működött és működik valami humánus megmozdulás a "goncsi multicégek ellen". A sok pártocska közül egy-egy mindenképp az élre akarna törni, vezetni, stb. Ezt el kell kerülni. Mindegyik egy picit másképp gondolkozik, idegen a másiknak. Nem jó ötlet az egyesülés sem. Valami laza szövetségre van szükség, amit egy politizálástól távol maradó pártközi szervezet fogna össze. Nos, nem egy új pártocskára, új téglára van szükség, hanem... malterre, hogy legyen összefogás, összehang, koncentráció. De nem kell központosítás. Ezért is lenne politika mentes a "moderátor szervezet". Akkor az egoista pártocskák rögtön nem akarnának moderátorok lenni. Bár nem vagyok agyontájékozódva, szerintem az összefogás, egymás ismerésének a hiánya a jelenlegi legnagyobb probléma. A moderátorok közé azok valók, akik egyszerűen szeretnének jót tenni, humanista érzésekben bővelkednek, megvesztegethetetlenek (szép szó :-) ) és történetesen nem kell nekik gazdasági/jogi/szociológiai/politológiai szakképzettség -- vagyis olyasvalami, ami segítené őket a politizálásban.
Elhangzott olyan érv, hogy ez a sok oktatás csak begyöpi agyakat termel, és ezért jobb inkább diploma nélkül, de ezt ti sem gondolhatjátok komolyan... aki nem ért hozzá, az ne politizáljon direktbe -- szerintem. Ám lehet remek moderátor. Sőt, ez lenne a legmegtisztelőbb feladat számára. És erre van most a legnagyobb szükség. Véleményt kérek :-)