GroundZero Creative Commons License 2001.04.24 0 0 3
Szia!

Nálam a helyzet pont fordított volt: szüleim költöztek - velem és tesómmal egyetemben - Budakeszire 1974-ben, mexakításokkal azóta is ott bírok lakni, egy emberléptékű lakótelepen (ez azt fedi, hogy pár lakótelep-tömb egy nagy és szép rét köré építve), igaz ez lassan a múlté, lévén a rétet beépítették/építik.

Sokáig ragaszkodtam Keszihez, de manapság már nem a régi a lakótelep, oda a nyugalom, ami éjjel olyan vonzó volt, 10 percet kell a megállótól otthonig - vagy otthonról a megállóig gylogolni - igaz, legalább kijár a 22-es kékbusz, igaz, már vagy 15 éve tervezik, hogy megszüntetik. A polgmest nem épp nagy agy, de nem is barom.
Nekem csak érintőlegesen vannak sváb gyökereim, max. 16odrészben, de nekik sem volt közük Keszihez.
Érdekes, hogy nekem nagyon sokáig foggalmam sem volt róla, hogy Keszi félig sváb, mert a svábok a város alsó felében laknak, én meg a felsőben :))) Igaz, hogy már az óvodában tanultunk németet, vamaint az osztály felée német nevű volt (Schiffer, Schönek, Véber, Hoffher, hogy csak a legnyilvánvalóbbakat mondjam), de ez fel sem tűnt. Aztán egyszercsak a Budakeszi városnévtábla alá kirakták a Wudigess-t is :)))

Gro