egoaxa Creative Commons License 2001.04.24 0 0 8
Emberek!

Tavaly tél elején ellopták a házunk elöl a barátnôm Puntóját.
Nem élhet autó nélkül, ezért még aznap elindultunk fölmérni a lehetôségeket. A Fiat korrekt módon téjékoztatott, hogy nem érdemes megvenni a régi Puntót mert jön az új típus.
Méretben, árban a Polo volt a következô lehetôség. Elmentünk a Budára, örömmel fogadtak, és megnyugtattak hogy csak 2003 jön a következô verzió, vegyünk bátran Polot. Azonnal kifizettünk 60e –ot egy feláras feketéért amit hét nap szállítási határídôre vállaltak. Este a barátaim mondták, hogy februárban jön az új Polo. Igaz hogy nem teljesen új, csak egy kicsit átdolgozott és megszépített, nagyobb felszereltséggel.
Másnap tovább nyomoztam, és kiderült, hogy annyira jön az újabb modell, hogy csak a raktárkészletet árulják, rendelést fel sem vesznek. A tények birtokában a Porshe Budánál immár a fönököt keresve kérdeztem, micsoda átverés ez. Azt mondta hogy ôk nem kaptak erröl hivatalos értesítést, de bevallotta, hogy ö is látta Frankfurtban az átdolgozott modellt, ami tényleg kapható lesz februárban. Ezen nagyon kiakadtam, hogy micsoda mocsok dolog így forgalmazni, csak hogy a raktárkészletet el tudják adni. Vállalták, hogy a befizetett pénzt beszámolják a februárban kijövô modellbe. Annyit már nem tudtunk várni.
Egy hét múlva megjött az autó. Egy kék…