Sziasztok
Nem tudom, hogy írtam-e már ide, de valamelyik SZMK-s topicban biztos találkoztunk.
Ezzel a gyessel (vagyis én még gyeden vagyok) az a gondom, hogy le se sz@rnak az emberek. Emlékszem, amikor a nővérem volt otthon az unokaöcsémmel, én hetente vagy kétszer felugrottam hozzájuk (bevásárlás, játék, babafürdetés) és rajtam kívül is jópáran jártak oda. Reménykedtem, hogy nekem is lesz valami hasonló, de semmi. Pedig ügyelek arra, ha valaki idevetődik, ne csak a saját dolgaimmal traktáljam. Megkérdezem mi van az anyjával szomszédjával, gyerekével stb. Mit csinálok rosszul?
Kedves Cicó. Jó a pörköltes sztori. Követőd is lettem volna, persze mindent vettem, csak hagymát nem. Nálam a főzés általában azon bukik, hogy nincs itthon semmi. Megnézem a hűtőt, aztán elő a szakácskönyvvel, hogy mit lehet csinálni méz, uborka, kenyér, étolaj, lekvár és mustár felhasználásával. (ne nézzetek utána: semmit)
Ehhez jön még az anyósóm, akit úgy tanított az anyukája, hogy mindig kettő adaggal többet főzzön, hátha jön valaki. Ezt már többször is elmondta. Mondjuk a hatása meg is látszik, ha nem jön az a vendég megeszik a részét (szerintem nem kettő, hanem legalább öt adag pluszban). Mindegyikük száz kiló felett van. Ez a gond a főzéssel: ha keveset főzök, egyszerre megesszük, ha többet, akkor is.
Lehet, hogy azért nem látogat meg senki, mert nem roskadozik a hűtőm? (ha előre tudom, hogy jönnek: általában felkészülök).
Lencsi (szintén harminc felett)