Sziasztok!
susok!
Ezek saját tapasztalatok:
1. A lábaim nekem is be voltak dagadva, bár az még nyáron történt. Először amikor Olaszországban voltunk nyaralni, gondolom a jóval páradúsabb levegő miatt? Aztán amikor volt az a rekkenő hőség (40-45 fok) és hiába ültem otthon a klimatizált házban, kezem-lábam olyan volt, mint egy-egy buci.
A dokim azt mondta, hogy magasabbra emelt lábbal amennyit csak tudok pihenjek, igyak kevesebb folyadékot (40 fok körül mást se kívántam, csak inni és inni), és a sót is kerüljem ha tudom (megköti a vizet). Azt ezzel így el is voltam egy ideig, reggelre szépen rendbejöttek a végtagjaim.
Aztán jött kb. az utolsó hónap és akkor már akármit csináltam nem múlt el reggelre se. Nagyon sok víz volt bennem és nagyon szenvedtem tőle. A szülés előtti napon pedig mint egy idűlt alkoholistának úgy fel volt püffedve az arcom.:))
Szóval pihenj sokat, tedd fel a lábad, ha lehet akkor is ha ülsz (tv-zés, olvasás, stb.), kerüld a sót meg ilyenek, de az orvosod és a védőnőd biztosan el mond majd mindent ezzel kapcsolatban.
2. Ruhaszámozás, hmmmm. Nem egyszerű a feladat.
A ruhán található számozás általában egy kalap szamócát sem ér. Mi egyetlen egy darabot vettünk, amiben hazahoztuk, a többi ruháját mind örököltük. Amit vettünk az 56-os méretű volt, amikor a hazajövetel napján felöltöztették szegénykémen lógott minden mint tehénen a gatya (Peti 53 cm-rel született), a rugi most már feszül, a kiskabát ujjahossza még mindig nagy. Az 56-os rucik most kezdenek el rajta "feszülgetni" (március 30-án volt ~60 cm), de a szűkebbeket oltásnál pl. még ráadom, mert jól tartja a borogatást.:)) Kaptun a Mamától néhány body-t aminek a számozásán 68!-as volt és most használjuk, pont jó, mire végetér a hosszúujjas időszak már nem is lesz jó rá. A Cora-ban vásároltam nemrég néhány ujjatlan és rövidujju bodyt annak a számozása is 68-as volt amit akkor ott szemre jónak találtam. Hazajöttünk, próba, lehet, hogy a nyár vége felé már nem lesz jó......
Hááát ennyit a ruhaszámozásról, még lehetne sorolni, de azt hiszem, hogyha vásárolsz, akkor a szemedre hagyatkozz és ne a számozásra......
Peti decemberben született egyik rokonunk pedig május közepére várja a babáját, tehát nálunk is valamivel több mint 4 hónap lesz a két baba között, de csak a nagyon apró dolgokat tudtam neki átadni (néhány body, hálózsák, rugi), ezek talán 50-esek voltak, de sajnos akitől mi kaptuk kivágta a cimkéjét így nem tudom, hogy milyen méretűek voltak. Szerintem a 4,5 hónap korkülönbséggel nem sok ruha lesz átadható, de ez persze a babócák súlyától, hosszától, fejlődésük ütemétől nagyon függ!
h
Bocsánat hogy hosszúra sikeredtem.
Sziasztok:
Buksi