Sziasztok!
PK:"Amugy Hollandiban valoban magas az otthonszules aranya, de ugy szulnek hogy egy TELJESEN felszeret mento all a haz elott ahol a szules folyik."
Honnét ez a (téves) info?
Gondolod, hogy ha egy anyuka 24-36 órát vajúdik (én pl. az első gyerekkel ezt követtem el), akkor egy kocsit ezért kivonnak a forgalomból?
Az infrastruktúrát arra írtam, hogy a szülésznő kapcsolatban áll a kórházzal, és ha úgy dönt, hogy mentőre van szükség, akkor a kocsi perceken belül rendelkezésre áll, és a kórház már felkészülten várja az anyukát.
Nekünk egyszer szükség volt mentőre, igaz nem szülés alkalmával, de az egyik gyerekhez. Valóban példátlan gyorsasággal jelentek meg.
Ezt otthon is meglehetNE valósítani, ha olyan lenne a kórházak hozzáállása. Mentőre sem kéne várni, mert G.Á. szirénával közlekedhet.
"Amugy nem tudom ki irta de azzal ertek egyet aki nem amellett van hogy OTTHON szulni, hanem hogy kellemes nyugodt stb kornyezetben szulni"
Én írtam, és most is fenntartom.
Ha a következő gyermekünket otthon szülném, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy annál az orvosnál szülném, akinél a másodikat -kórházban-, és a szülés után két órával hazamennénk. Mert erősen él bennem az, hogy amikor a kitolási szak volt, akkor ott óriási biztonságban éreztem magunkat. És nyilván ez sokat számít.
Ami az ilyen beszélgetések lényege, hogy otthon (Magyarországon) akkor lehet majd megvalósítani a háborítatlan szüléseket a kórházban, ha a babákat váró nők tájékozódnak (esetleg a topicokban :-) ), és mire a szülőszobára mennek, pontos elképzeléseik vannak arról, hogy mit hogyan szeretnének.
Szó volt már a jogokról. Ha az ilyen beszélgetésekkor tudomást szerzünk ezekről, és sikerül kiharcolnunk, hogy vegyék figyelembe ezeket, akkor talán van remény arra, hogy az orvosok is követni fogják a szülő nők igényeit.
(Jó, tudom, hogy ettől még messze van az otthoni helyzet.)