Én is olvastam ezt az otthon szüléses cikket. Az a véleményem, hogy igen nagy bátorság vállalni a kórházon kívüli szülést. Én nem tenném, de nyilvánvaló, hogy mindenki csak a saját esetében dönthet, ahhoz nincs semmi közöm, hogy más mit választ. Mondjuk az én Anyukám sem kórházban született, de ez ötvenpár éve volt. Én azt vallom, hogy most amikor nagyon komoly felszerelés, technika áll rendelkezésre a kórházban azért, hogy ha bármi probléma lenne a babával vagy az anyukával segíteni tudjanak, olyankor is amikor minden másodperc számít, talán ma már tényleg felelőtlenség nem közelében lenni (a kórházban) mindennek.
Egy távoli ismerősöm otthon szült, és áradozva mesélt arról, hogy milyen jól tette. Én meg magamban azt kérdeztem, hogy mi lett volna akkor, ha bármi váratlan esemény történik?! Egy másik ismerősöm is otthon akart szülni, Ő is G.Á. segítségével tette volna. Vele az történt, hogy kb. két napig vajudott és addigra teljesen kimerült így a doktornő azt javasolta, hogy menjenek kórházba, mert otthon ez már nem fog menni.
Ennyi. Én nagyobb biztonságot érzek a kórházi szüléssel kapcsolatban, tehát én a magam részéről erre szavazok.