gyorgyi_ Creative Commons License 2001.04.18 0 0 109
Mar megint az indianok...Eszak-Amerikaban nem volt ott a katolikus egyhaz. ES lam-lam, az USA indian lakossaga teljesen eltunt. Ezt nem tudod a katolikus egyhazra fogni. MEg amugyis, az USA-ban arany sem volt.

Del-Amerikaban a spanyolok hoditottak. Miert gondolod, hogy az arany a katolikus egyhazhoz vandorolt, es nem a spanyol kiralysagba? Szerintem inkabb odavandorolt, ez a logikus, nem? Ugyhogy ezert vond felelossegre a spanyolokat.

En nem Terez Anyat irtam, hanem Terez Anya novereit. Es ok Mo-n is vannak, Budapesten elnek. Ennyi koze van a magyar katolikus egyhazhoz. Ha pedig mindenaron az indianokrol akarsz beszelgetni, akkor konkret forrasokat irj le. Pl. hogy ebbol es ebbol a varosbol ennyi es ennyi aranyat vittek el a katolikusok, es ez a VAtikanba kerult.

Mit akarsz tolem hallani? Hiba volt-e az, hogy gondolkoztak, hogy az indian ember-e? Igen. Most en akkor mit csinaljak? Az USA-ban azt mondtak, hogy az indiannak nincs lelke. Nem a katolikus egyhaz volt ott. Es akkor most mi van? Mire akarsz kilyukadni? A, ertem, mindegy, hogy mirol beszelunk, csak a katolikus egyhazat feketitsuk be.

Mire akarsz valaszt kapni? Azt mondod, hogy a kerdeseidre nem kaptal valaszt.

"kereszteny missziok nem voltak hajlandok muszlimoknak etelt adni" - ezt honnan veszed? Forras?

Szerinted honnan van penze az egyhaznak? Csakis a hivek adomanyaibol. Ki mas adna nekik? A bankok, vagy kik??? Mo-n van allami tamogatas, de ezt minden egyhaz kapja, nemcsak a katolikus. De pl. Amerikaban nincs allami tamogatas. Csakis a hivek adomanyaira szamithatnak. Mi ebben a haracsolas?

Semmi konkretumot nem irsz forrassal megnevezve. Kertem, hogy kuld el az emlitett fotot, azt sem kuldted el.
Azt pedig ird le konkretan, hogy milyen haracsolasra gondolsz.

Amugy, a katolikus egyhaz volt, aki tartotta a lelket a kommunizmus idejeben az emberekben. Mindent elszedtek toluk a kommunistak, remenytelensegbe taszitottak. Az egyhaz remenyt adott.

Nem tudom, hogy mi lett veled. A forumra jottel, es voltak ertelmes hozzaszolasaid. Most pedig minden energiadat a katolikus egyhaz szapulasara forditod. Kar.

Szerinted van ertelme ezt folytatni? En nem akarom vedeni a katolikus egyhazat, mert sok hibaja volt a multban, es most is. Sokszor leirtam, hogy ezert van a bunbanat. De szamtalan helyen megfordultam, es jobb nincs. Sot, azt kell mondjam, hogy a hibai ellenere a katolikus egyhaz a legjobb. Nekem peldakepek a szerzetesek, akik eletuket odaszanva segitenek masoknak.

Előzmény: Törölt nick (108)