gyorgyi_ Creative Commons License 2001.04.17 0 0 106
Kedves Gep!

Nem igazan ertelek. Latod te hogy meg jobban vedem a vallasom vagy az egyhazam? Irtam mar, hogy eppen azert nem valaszoltam sokaig, mert nem akartam vedeni. Mar komolyan ugy vagyok vele, hogy nincs kedvem azokkal vitatkozni, akik szerint Mo-n minden bajnak a forrasa a katolikus egyhaz.
" csak annyit vártam, hogy ki legyen mondva: A katolikus egyház alapjaiban bűnös és gyilkos, zsákmányszerző politikát folytat. "
Kimondanam, ha latnam, hogy igy lenne. De en nem igy latom. Ha meg ezt akartad kimondatni velunk, akkor miert kavartal az indianokkal? Azt meg mar tobbszor is kimondtam a forumon, hogy a katolikusoknak bunbanatot kell tartaniuk azokert a hibakert, amit a tortenelem folyaman elkovetett. (Nemcsak en, hanem tobb katolikus is.) En azt nem latom, hogy most gyilkos politikat folytatna. Ha te igy latod, ird meg azt, hogy konkretan ez meg az van.
Nekem a katolikus egyhaz egyszeru papokat, szerzeteseket es a hivoket jelenti. Olyan papokat lattam, akik egyszeru plebaniakon elnek, es igyekeznek mindenben segiteni. Megtapasztaltam a szerzetesek szeretetet is, akiknek eletuk az imadkozasbol es onfelaldozo tanitasbol all. Alazatos eletukkel peldat mutatnak, a gyalazkodasokat pedig neman viselik. Tovabba latom Terez Anya novereit, akik minden varosban a legszegenyebb kornyekre koltoznek (pl. New Yorkban South Bronx-ba, ami a legszegenyebb negyed egesz Amerikaban), hogy az elhagyottak es szenvedok fajdalmat enyhitsek.
Biztos, te nem igy latod, de ez sem baj. En a sajat tapasztalataimat tudom leirni.

Azt is igazsagtalannak erzem, hogy pont a katolikus egyhazat kell szidni, amikor az elmult rendszerben szerzetesrendeket oszlattak fel, papokat es szerzeteseket hurcoltak es oltek meg, az egyhazi iskolakat 8 kivetelevel bezarattak. En mindig is hivo katolikus voltam. Nem egyszer alaztak meg engem is az altalanos iskolaban a hitem miatt.

Nem veszed eszre, hogy legjobb vedekezes a tamadas? Mit gondolsz, miert tamadjak a katolikus egyhazat? Mert ezzel akarjak sajat vetkeiket eltusolni, amit az orszagnak okoztak. Annak nem a katolikus egyhaz az oka, hogy az elmult rendszerben ilyen lelektelen politikat folytattak, mindent allamositottak, vettek fel a kolcsonoket, aztan 90 utan mindent eladtak, mintha az ovek lenne. Az orszag nyakara pedig raszakadt az adosag, amit fizetni kell. De ez oket nem erdekli, mert jol megvannak villaikban. Mar szinte semmi sincsen a magyarok kezeben. Politikusaink kiszolgaltattak az orszagot kulfoldnek. Olvasd el az "Errol beszelni kell" cimu topicot (Politika).
Meg aztan azert is tamadjak, mert a globalizacio es liberalizmus utjaban meg ott allnak a tortenelmi egyhazak.

" A törvények nem az embereket szolgálják, hanem a hatalmat.
Mégis ennek az államnak, itt és ezt dolgozom, merem kimondani azt, hogy rossz ez így és változtatni kéne. "
En most latok remenyt a valtozasra, meg ha ez halvany remeny is. Amit az egyszeru ember tehet az az, hogy tajekozodik, es elmegy szavazni. Mert ha nem megy el, akkor azoknak az erdeket szolgalja, akik mindig elmennek szavazni.

Előzmény: Törölt nick (105)