BeePee_3 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1801
Ebben igazad van, de biztos vagyok abban is, hogy a készítők erre az esetre is kigondoltak valamit és kivételesen osztom a véleményüket:

Hiszen a Best of both worlds I.-II.-ben is ott volt a királynő (bár ugye ez csak ismét utólag, a First Contact-ben derült ki) és azt a hajót fölrobbantotta Data (közvetve). Ehhez képest a királynő vígan meglógott "You think in such a three dimensional way..."
Namost úgy gondolom itt is ez volt. Valami subspace transporterrel visszasugarazta magát arról a hajóról, ami berobbant a transwarp conduit nyílásánál...

AMÚGY SZERINTEM SZÁNALMAS, HOGY MIT MŰVELTEK A BORGGAL A KÉSZÍTŐK. AMIKOR ELŐSZÖR TALÁLKOZOTT AZ ENTERPRISE A BORGOKKAL (Q-WHO) ÉS HIÁBA LŐTTÉK ŐKET, CSAK JÖTTEK ÉS JÖTTEK. AZ VOLT AZ IGAZI BORG. NEM PEDIG EZ A SZÁNALMAS BANDA AMIT EGY NYOMORONC SZÖVETSÉGI HAJÓ (VOYAGER) LÉPTEN-NYOMON KÉNYE-KEDVE SZERINT MEGSZÍVAT. Remélem sokan reagálnak erre, akarok vitatkozni de nagyon !

Ami most van Borg és majd a későbbi Voyager részekben lesz, az a Borg megcsúfolása. Sajnos ugyanez lesz a Species 8472-val és a Hirogenekkel is.
Gondolom láttátok a tegnapi rész:

A Hirogenek itt még kb. 3 méteresek, félelmetesek, brutálisak, megállíthatatlanok. Ahogy egyre több Hirogenes rész lesz úgy lesznek egyre kisebbek, a végén meg a 7. szezon egyik duplarészében (Flesh and blood) ugyanakkorák lesznek már mint az emberek. Röhejes. Ezekből is egy könnyen legyőzhető, röhejes ellenfelet csinálnak. És ne jöjjön azzal senki, hogy kiismeri az ellenséget a legénység. A Voyager attól még ugyanaz a gyenge fegyverzetű, béna kis hajó marad.
Az meg aztán végképp röhejes, hogy most a Q2 részben 3 Borg kockával csatázott a Voyager és minden komolyabb kár nélkül megúszták. 3 KOCKA ELLEN !!! Na neee. Ha nem csináltak volna komolytalan szintű ellenséget a Borgokból, akkor a csata kb. 10 másodpercig tartott volna...
Meg aztán amikor a Unimatrix Zero-ban a Voy egyedül nekirontott egy taktikai kockának. Jaaaaj !
Species 8472 meg majd a végén könyörgőre fogja a dolgot (nem viccelek tényleg ez lesz), hogy ugyan adják már oda a nanoszondákat, mert reszketnek ettől a fegyvertől... Ez már sokkk.

Ettől én még persze Trek-fanatikus vagyok, de nem lennék igazi rajongó, ha ezeket nem venném észre...

Előzmény: mrzool (1799)